Σοκολατόπιτα νηστίσιμη από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ νόστιμη και μυρωδάτη σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και καρύδια.

  • 2 και ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ¾ φλ. καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη
  • 2/3 φλ. Κακάο κοσκινισμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • 1/3 φλ. Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 και ½ φλ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού

Γλάσο

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. νερό
  • 2 κ. σούπας κονιάκ ή ρούμι
  • 1 κ.γλ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

 

Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τη σόδα.
  2. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 1 λεπτό , να λιώσει η ζάχαρη. Αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει χωρίς μίξερ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνω στο μπολ του μίξερ τα στεγνά υλικά και κάνω ένα απλό ανακάτεμα, 1 λεπτό.
  4. Σε ταψάκι 28αρι ή σε πυρέξ, βάζουμε στο πάτο λαδόκολλα , το λαδώνουμε και ρίχνουμε τον χυλό μας μέσα.
  5. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 55- 60 λεπτά περίπου αν θέλουμε να είναι μέσα υγρό ή για 70 λεπτά αν θέλουμε να έχει τη μορφή κέικ. Το βάζουμε στην Πρώτη θέση από κάτω στο φούρνο μας.
  6. Κατά τη διάρκεια ψησίματος του γλυκού, φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε καλά το νερό χωρίς να το βράσουμε και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια. Την ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να λιώσει τελείως, ρίχνουμε το λάδι και μετά ρίχνουμε το κονιάκ ή ρούμι, ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και το αφήνουμε να περιμένει.
  7. Όταν βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο γλάσο και όταν θέλουμε να σερβίρουμε το κέικ μας, ζεσταίνουμε ελάχιστα το γλάσο στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να αραιώσει πάλι και περιχύνουμε το κάθε κομμάτι με επιπλέον γλάσο που θα τρέχει στο σερβιρισμένο μας κομμάτι!

Τρώγεται ζεστή ή κρύα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Το φλιτζάνι μέτρησης θα είναι αυτό της κούπας του νες καφέ (μεγάλη).

Η συνταγή από bostanistas.gr

Αν βάλετε μεγαλύτερο ταψί ή πυρέξ, μειώστε αρκετά το χρόνο ψησίματος. Εγώ σε μεγαλύτερο πυρέξ,  έψησα  για 30-35 λεπτά.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/sokolatopita-nhstisimh.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *