Σουφλέ σοκολάτας, από τον chef Δημήτρη Πολίτη και το dimitrispolitis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα γλυκό αμαρτία που με μία κουταλιά… γεμίζει σοκολάτα το πιάτο.
Αναφέρομαι φυσικά στο σουφλέ σοκολάτας! Και μην ξεχάσετε να το συνοδεύσετε με μία μπάλα παγωτό βανίλιας!

 

Υλικά για 8 σουφλέ

Βούτυρο225 γρ.
Κουβερτούρα235 γρ.
Αυγά375 γρ.
Ζάχαρη170 γρ.
Αλεύρι μαλακό110 γρ.

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Σε μια κατά προτίμηση ανοξείδωτη λεκάνη(μπασίνα), ή σε κάποιο άλλο σκεύος του ίδιου σχήματος που μπορεί να θερμανθεί,  βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.
  • Σε ένα μίξερ με σύρμα βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας στα αυγά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Να τονίσω ότι το μείγμα της κουβερτούρας πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρά, τόσο όμως ώστε να μπορεί ακόμα να ρέει.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πάλι απαλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε ειδικά κεραμικά σκεύη για σουφλέ που έχουμε βουτυρώσει πρώτα.
  • Για μια ποσότητα μείγματος 120 γρ. σε κάθε σκεύος θα χρειαστούμε 13 λεπτά στους 180 βαθμούς  σε προθερμασμένο φούρνο.

 

  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και μπόλικη άχνη ζάχαρη.

 

 

http://www.dimitrispolitis.gr/syntages/glyka/item/334-soufle-sokolatas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *