Τάρτα με καραμέλα και σοκολάτα από την Luise και το Radicio !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη τάρτα με καραμελωμένο γάλα και σοκολάτα, που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Είναι πολύ πλούσια, γι’ αυτό θα την σερβίρετε σε μικρές μερίδες. Από το radicio.com. 

 


4.0 αστέρια από 5 σέφ 

Προετοιμασία: 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα 
Συνταγή για: 10 μερίδες 

 



Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 402 θερμίδες | Λιπαρά: 30 γρ.



Υλικά συνταγής για την βάση: 
Μπισκότα νταϊτζέστιβ220 γρ. 
Τριμμένη καρυδόψιχα3 κουταλιές σούπας 
Τριμμένη κανέλα1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο μπαχάρι1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Λιωμένο βούτυρο4 κουταλιές σούπας 


Υλικά συνταγής για την γέμιση: 
Καραμελωμένο γάλα1 κουτί 
Σοκολάτα κουβερτούρα200 γρ. 
Βούτυρο1 κουταλιά σούπας 
Κρέμα γάλακτος200 ml 


Υλικά συνταγής για την επικάλυψη: 
Κρέμα γάλακτος200 ml (35% λιπαρά) 
Άχνη ζάχαρη4 κουταλιές σούπας 
Εκχύλισμα βανίλιας21/2 κουταλάκι (ή 1 βανιλίνη) 
Τριμμένη σοκολάτα4 κουταλιές σούπας (προαιρετικά) 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.



Οδηγίες: 
1. Τρίβετε τα μπισκότα σε μπλέντερ ή με τα χέρια. Τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης. Τα αδειάζετε σε ταρτιέρα 24 εκ περίπου (ή σε πιατέλα με τσέρκι) και τα στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση. Βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.
2. Αδειάζετε το καραμελωμένο γάλα σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε ελαφρά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μαλακό και να απλώνεται εύκολα. Το απλώνετε πάνω από την βάση της τάρτας.
3. Κόβετε την σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζετε μαζί με το βούτυρο σε μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι στη φωτιά και την ζεσταίνετε να κάψει (προσοχή να μην βράσει). Την αδειάζετε στο μπο, πάνω από την σοκολάτα. Αφήνετε 10 λεπτά περίπου, να μαλακώσει η σοκολάτα και την ανακατεύετε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
4. Αδειάζετε το μείγμα σοκολάτας πάνω από το καραμελωμένο γάλα και όταν κρυώσει ξαναβάζετε την τάρτα στο ψυγείο.
5. Για την σαντιγί, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα (προσοχή,η κρέμα πρέπει να είναι πολύ κρύα από το ψυγείο) και προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και την βανίλια. Όταν η σαντιγί σφίξει, την απλώνετε πάνω από την τάρτα (με κορνέ ζαχαροπλαστική αν θέλετε). Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και φυλάτε την τάρτα σκεπασμένη στο ψυγείο, μέχρι να την σερβίρετε. 

Μαγειρεύτηκε στις 13 Μαΐου 2014 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *