Πανεύκολα Ταρτάκια ατομικά, με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς από τις “Συνταγές Πάνος” .
Υλικά:
15 περίπου έτοιμα ταρτάκια μεγάλα, 8,5 cm. διάμετρο
500 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
430 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρμ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
80 γρμ. καρύδια ψίχα, κομμένα στα τέσσερα
80 γρμ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, καβουρδισμένο
80 γρμ. φουντούκια
λίγο σιρόπι καραμέλας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά να κάψει αρκετά, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
2. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
3. Τοποθετούμε σε κάθε ταρτάκι πάνω στη σοκολάτα μερικούς ξηρούς καρπούς, και τους πιέζουμε ελαφρά να κάτσουν. Γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι καραμέλας, ή με διάφανο ζελέ επικάλυψης, (ουδέτερο).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σημείωση: Σε κάθε ταρτάκι βάζουμε από ένα είδος ξηρού καρπού, ή και ανάμικτα..
Αφήστε μια απάντηση