Σοκολατένιες τάρτες με πανεύκολη κρέμα καραμέλας και ψητά φουντούκια-Chocolate Caramel Tart and roasted nuts Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την καραμέλα είναι κλασικός και αγαπημένος! Σε αυτή τη συνταγή η βελούδινη καραμέλα πλημμυρίζει μια τραγανή βάση τάρτας από σοκολάτα!
Για τη ζύμη:
- 80 γρ. βούτυρο, από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
- 65 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
- 175 γρ. αλεύρι 40 γρ. κακάο
Για τη γέμιση:
- 160 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ ψημμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη της τάρτας
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Bάζουμε τη ζύμη σε μια ατομικές φόρμες τάρτας που έχουμε βουτυρώσει και την ανοίγουμε σιγά – σιγά με τα μήλα των δαχτύλων μας, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας και τα τοιχώματα.
- Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη (ειδική για ψήσιμο) και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή ρύζι. Τ
- ην ψήνουμε για 20 λεπτά, έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα φασόλια ή το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την Γέμιση Καραμέλας
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 – 15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα με σκούρο ξανθό χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε πάνω από την προψημένη ζύμη της τάρτας, στολίζουμε με ψημμένα φουντούκια και σερβίρουμε
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
For the dough
- 80 g. butter straignt from the refrigerator, cut into cubes
- 65 g. castor sugar
- 2 eggs
- 175 g. flour
- 40 g. cocoa
For the filling:
- 160 g. brown sugar
- 80 g. butter
- 100 g. cream 35% fat
- 100 g. baked nuts
Directions
Fot the Dough
- Put all ingredients in a bowl and knead thoroughly with your hands until combined.
- Leave the dough in the refrigerator for at least 1 hour. Preheat oven at 170 ° C.
- Put the dough into well buttered tart molds and use your fingers to open it slowly so that is covers the entire surface of the tart mold.
- Cover with baking film and fill with dried beans or rice.
- Bake for 20 minutes, then remove the film with the beans or rice and continue baking for another 10 minutes.
- Leave it aside to cool down.
For the Caramel Filling
- Place sugar, butter and cream in a saucepan and boil for 10-15 minutes, stirring with a wooden spoon until it becomes a thick mixture with a dark blonde color.
- Remove from heat, fill the prebaked tart dough, add the nuts and serve.
Serve With Love
Αφήστε μια απάντηση