Σοκολατένια Τάρτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, και το dimitrisskarmoutsos.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΧΡΟΝΟΣ: 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

Υλικά

  • 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 3 ¼  κούπες ημίγλυκη σοκολάτα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
  • ½  κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • ½  φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • ¼  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. καρύδια σε κομματάκια
  • 2 – 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία αποσπώμενη φόρμα ή τηγάνι.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κύπελλο πάνω από νερό που σιγοβράζει.

Προσθέτουμε 2 φλ. σοκολάτας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον καφέ και τη βανίλια σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να πάρει μία αφράτη μορφή, περίπου για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1 φλ. σοκολάτας και τα καρύδια.

Τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ με νερό μέχρι να γίνει ενιαίο.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κέντρο του μείγματος να φουσκώσει ελαφρώς (η κορυφή μπορεί να σπάσει). Το εσωτερικό του μείγματος θα παραμείνει μαλακό.

Το αφήνουμε να παγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα ή το τηγάνι.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/574/Sokolatenia-tarta

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *