Τούρτα Black Forest από την Αρετή Βαρδάκα και το “Bon appetit” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ:
125 γρμ. ζάχαρη
125 γρμ. αλεύρι
5 αυγά
30 γρμ. κακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
150 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. νερό
60 γρμ. μαύρο ρούμι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
600 γρμ. κρέμα γάλακτος
60 γρμ ζάχαρη άχνη
200 γρμ βύσσινα κομπόστα
50 γρμ. μαρμελάδα βερύκοκο
100 γρμ. μαύρο ρούμι
150 γρμ. κουβερτούρα ξυσμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα αυγά ανακατεύοντας απαλά για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20-25 cm βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170′ για 20′.
Οταν κρυώσει το κόβουμε σε 3 πάτους.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.
Στρώνουμε τον πρώτο πάτο, σιροπιάζουμε και απο πάνω βάζουμε την μαρμελάδα.
Βάζουμε τον 2 πάτο, σιροπιάζουμε και στρώνουμε ένα μέρος απο την σαντιγύ και τα μισά βύσσινα ( στραγγισμένα και μουσκεμένα 1 ώρα στο ρούμι ) Πάνω απο τα βύσσινα βάζουμε και τον 3 πάτο, σιροπιάζουμε και στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγύ. Καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=290627481087308&set=a.217269308423126.1073741828.198898216926902&type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *