Τούρτα oreo chocolate από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν ψάχνετε για μία υπέροχη, φανταστικά γευστική, και ονειρεμένη τούρτα oreo, δοκιμάστε αυτή την φανταστική συνταγή, με 100% επιτυχία σε όλα. Με βάση από τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, και oreo, μία στρώση μους σοκολάτας, μπισκότα oreo στη μέση, δεύτερη στρώση κρέμας μπισκότου oreo, και επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Μιλάμε για ΤΗΝ συνταγή τούρτας oreo, και όχι αποτυχημένες συνταγές. 

 

Υλικά: για τσέρκι 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου oreo:
20 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρμ. μπισκότα oreo, τριμμένα καλά σε σκόνη
30 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη
40 γρμ. ζάχαρη άχνη
30 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 ασπράδια από μέτρια αυγά, ή 2 από μεγάλα αυγά, (80 γρμ. ασπράδι)

Για τη μους σοκολάτα:
220 γρμ. κουβερτούρα 70% κακάο, τεμαχισμένη
200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
120 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για την κρέμα oreo:
250 γρμ. γάλα πλήρες
80 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. κόρν φλάουρ
1 φασολάκι βανίλια, ή 1 βανίλια κάψουλα
1 κρόκο από μέτριο αυγό
20 γρμ. βούτυρο
100 γρμ. μπισκότα oreo μέτρια ψιλοκομμένα
150 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
10-12 μπισκότα oreo επιπλέον

Για το σιρόπι:
130 γρμ. νερό
80 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. σ. μέλι

Για το γλάσο σοκολάτας:
220 γρμ. μαύρη σοκολάτα υγείας, τεμαχισμένη
150 γρμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
50 γρμ. γλυκόζη
1 κουτ. γλ. ουίσκι

Για διακόσμηση:
μερικά μίνι oreo μπισκότα
λίγη σαντιγί
λίγο frosting σοκολάτας

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου oreo:
Αν δεν έχουμε έτοιμο τριμμένο αμύγδαλο.
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα σε ένα ταψάκι στο φούρνο, στους 150-160 βαθμούς, και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς, ίσα να πάρει την υγρασία. Δεν τα αφήνουμε να πάρουν καθόλου χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
2. Αφαιρούμε από τα μπισκότα oreo την κρέμα γέμισης, και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την ζάχαρη άχνη, και τα αμύγδαλα, και τα κάνουμε σκόνη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μείγμα αμυγδάλου-μπισκότο.
4. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
5. Πάνω σε μια λαδόκολλα, τοποθετημένη σε λαμαρίνα, δημιουργούμε ένα δίσκο διαμέτρου 24-26 cm. Αν έχετε δαχτυλίδι-τσέρκι, στη διάμετρο αυτή, μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε αυτό.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° C για 14-16 λεπτά. Προσοχή διότι είναι σκούρο, και δεν φαίνεται το ψήσιμό του, να μην μας καεί. Δεν χρειάζεται να ψηθεί πολύ, διότι σκληραίνει. Να έχει μία τραγανή κρούστα απ’ έξω, και μαλακό από μέσα, διότι δεν το σιροπιάζουμε.


Μους σοκολάτα:
1. Χτυπάμε τα 120 γρμ. κρέμα γάλακτος, με την ζάχαρη άχνη σε αρκετά παχύρευστη μορφή.
2. Ζεσταίνουμε καλά τα 200 γρμ. κρέμα γάλακτος, και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει γύρω στους 30 βαθμούς.
3. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Κρέμα oreo:
1. Χαράζουμε κάθετα το φασόλι βανίλιας και παίρνουμε τους σπόρους. 
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 150 γρμ. από το γάλα, τη ζάχαρη, και τους σπόρους βανίλιας, μαζί με το φασολάκι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε μέχρι που να αρχίζει να βράζει, ανακατεύοντας ελάχιστα.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, 100 γρμ., το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, και την βανίλια, (αν χρησιμοποιήσαμε κάψουλα, και όχι φασόλι) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει μία λεία κρέμα χωρίς σβόλους.
4. Αφού αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα έως ότου πήξει.
5. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και δοκιμάζουμε λίγο να δούμε αν μας μυρίζει αλευρίλας, αν ναι, ξαναβάζουμε στη φωτιά για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα, να ψηθεί το αλεύρι να μην μυρίζει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, όσο χρειαστεί, έως ότου δεν μυρίζει το αλεύρι. (μπορεί να μην χρειαστεί και καθόλου)
6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το φασόλι βανίλιας, και ρίχνουμε τον κρόκο, ανακατεύοντας γρήγορα, και καλά με το σύρμα, ρίχνουμε και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
7. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να πατάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
8. Αφού κρυώσει την δουλεύουμε καλά με το σύρμα να αφρατέψει, και ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα απαλά, να ενώσουν καλά τα υλικά.
9. Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα oreo, και ανακατεύουμε απαλά. Την τοποθετούμε στο ψυγείο, έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.

Σιρόπι:
Βράζουμε για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το μέλι, και το αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο σοκολάτας:
1. Λίωνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, και προσθέτουμε την γλυκόζη, το ουίσκι, και δυο κουταλιές από την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
2. Αφήνουμε να πέση η θερμοκρασία, χλιαρή, και προσθέτουμε την υπόλοιπη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ να ομογενοποιηθεί.

Ολοκλήρωση:
1. Τοποθετούμε το μπισκότο σε φόρμα με τσέρκι 24 εκ. (αν θέλουμε το σιροπιάζουμε ελαφρώς, δεν είναι απαραίτητο) και αδειάζουμε πάνω στο μπισκότο την μους σοκολάτας.
2. Την ισιώνουμε, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσει και σφίξει η κρέμα. (περίπου 1,30 ώρα)
3. Αφού παγώσει η μους σοκολάτα, παίρνουμε τα 10-12 μπισκότα oreo, και τα ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση. Αφαιρούμε την κρέμα, τοποθετούμε ένα-ένα πάνω σε ένα πιρούνι, και το βουτάμε στο σιρόπι, (για ένα δευτερόλεπτο). Ακουμπάμε το πιρούνι επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να πάρει υπολείμματα από το σιρόπι, και το τοποθετούμε επάνω στην παγωμένη μους σοκολάτας, το ένα κοντά στο άλλο, καλύπτοντας έτσι όλη την επιφάνεια. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και δύο στρώσεις μπισκότα).
4. Αδειάζουμε την κρέμα oreo, την ισιώνουμε καλά, και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει αρκετά καλά. Περίπου 2 ώρες.
5. Αφού έχει παγώσει η τούρτα μας, και έχει σφίξει καλά η κρέμα, περιχύνουμε επάνω το χλιαρό γλάσο σοκολάτας. Το απλώνουμε προσεχτικά με μια παλέτα σε όλη την επιφάνεια.

6. Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 15 λεπτά, να σφίξει το γλάσο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

7. Αφαιρούμε το τσέρκι με την βοήθεια φλόγιστρου, ή το πιστολάκι των μαλλιών, και διακοσμούμε με μερικές ροζέτες σαντιγί, τα mini oreo μπισκότα, με frosting σοκολάτας, ή με ότι άλλο μας αρέσει…

 Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρατηθεί κρύα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



8 απαντήσεις στο “Τούρτα oreo chocolate από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος” !”

  1. Ο/Η Tasoula λέει:

    Την έφτιαξα χθες που είχα πάρτυ για τα γενέθλιά μου! Πραγματικά είναι απίστευτη συνταγή! Έμειναν όλοι άφωνοι!!!! Συγχαρητήρια!!!

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Τασούλα , σου εύχομαι Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα!! Πολλά συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Θεοδωρίτση για την υπέροχη συνταγή και σε σένα για την άψογη εκτέλεση της! 🙂

    • Ο/Η Panos λέει:

      Tasoula σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, (έστω και αργά…) Αλλά δεν είναι εύκολο να παρακολουθώ όλα τα λινκ, και τις αναρτήσεις. Η επιτυχία δεν οφείλεται μόνο σε μένα, αλλά και σε σένα, διότι όσο και καλή να είναι μια συνταγή, άμα δεν την εκτελέσεις σωστά, δεν πρόκειται να βγει τίποτα. 🙂 Πάντως την λάτρεψα και εγώ αυτή τη τούρτα, δεν περίμενα ότι θα βγει έτσι.

  2. Ο/Η maria λέει:

    Φαίνεται τέλεια!θα ήθελα να την κάνω σε λίγες μέρες στα γενέθλια των διδύμων μου.θα ήθελα να ρωτήσω επειδή θέλω να κάνω επικάλυψη κ διακόσμηση με ζαχαροπαστα,ειναι κατάλληλη αυτή η συνταγή?δηλαδή μπορω να χρησιμοποιησω τη κρέμα ορεο που περιγράφετε σε απλό παντεσπανι ή μπορώ να βάλω κ τη βάση μπισκοτου για παντεσπανι?να υποθέσω ότι η μους κ το γλασο δεν χρειάζονται εφόσον βάλω ζαχαροπαστα?
    Ευχαριστώγια την απάντηση!θα τη δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή ολοκληρωμένη σε άλλη περίπτωση.ας όψεται η απαίτηση των παιδιών για συγκεκριμένη διακόσμηση με τη ζαχαροπαστα! 🙂

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Θα μεταφέρω την ερώτηση σου στον δημιουργό της συνταγής Παναγιώτη Θεοδωρίτση και θα μας απαντήσει ! 🙂

    • Ο/Η Panos λέει:

      Maria μπορείς να την κάνεις όπως λες, και μπορείς να βάλεις είτε παντεσπάνι, είτε το μπισκότο που έχω στη συνταγή. Βέβαια όλος ο συνδυασμός του γλυκού δίνει το αποτέλεσμα… αλλά και έτσι όπως λες είναι καλή. Μόνο να την παγώσεις καλά, στην κατάψυξη, για να μην την χαλάσεις όταν θα στρώνεις την ζαχαρόπαστα. Και φυσικά θέλει προσοχή με την ζαχαρόπαστα, ελπίζω να έχεις ξαναστρώσει. Εγώ για να είμαι ειλικρινείς, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα σε γλυκά. Σου προτείνω κάποια στιγμή να την φτιάξεις την τούρτα αυτή, είναι υπέροχη, και θα τρελαθούν τα παιδιά σου, και όλοι. Να είναι πολύχρονα, και να τα χαίρεσαι.. Καλή επιτυχία!!

      • Ο/Η maria λέει:

        Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κ τις ευχές ! Και βέβαια θα την κάνω ως έχει την τούρτα με την πρώτη ευκαιρία!θα την κάνω ακριβώς όπως την έχεις απλά θα αλλάξω την επικάλυψη κ τη διακόσμηση. Τι να κάνουνε ποθέλουμε επάνω mcqueen?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *