Τούρτα πικρής σοκολάτας με ρούμι και μέλι από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Περιγραφή Μια σοκολατένια τούρτα αξιώσεων, πιο σοκολατένια δεν γίνεται, πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη. Το ρούμι του πάει πολύ.

Συστατικά

 

Για τη βάση

  • ½ φλ/νι κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ/νι βούτυρο
  • ½ φλ/νι κακάο
  • 5 αυγά
  • 1 φλ/νι ζάχαρη
  • 1 φλ/νι αλεύρι που φουσκώνει

Για την κρέμα (σοκολάτα γκανάς)

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
  • 400 γρ. κουβερτούρα πικρή
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ρούμι
  •  1 φλ/νι ξηρούς καρπούς καβουρνισμένους

Οδηγίες

Για την κρέμα

  1. Σε λεκάνη ανακατεύω με σπάτουλα την κουβερτούρα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος και το μέλι, να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα.
  2. Στο τέλος προσθέτω το ρούμι και ανακατεύω πάλι.
  3. Το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει κανένα τέταρτο.

Για το παντεσπάνι

  1. Βάζω όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και τα χτυπώ 2 λεπτά στη μικρή ταχύτητα και 2 λεπτά στη δυνατή.
  2. Το μείγμα αυτό το βάζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκ.με σούστα. Τη φόρμα την τυλίγω με αλουμινόχαρτο για τυχόν διαρροές και ψήνω στους 175ο για 20΄-30’ λεπτά και κάνω τη δοκιμή με το μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί ή θέλει κι άλλο ψήσιμο.
  3.  Τη βάση παντεσπάνι δεν τη βγάζω από τη φόρμα και την αφήνω να κρυώσει εκεί μέσα.
  4.  Το παντεσπάνι μετά θα το ραντίσω με σιρόπι (ζάχαρη, νερό, ρούμι, βράσιμο για 2 λεπτά).
  5. Πάνω στο βρεγμένο παντεσπάνι βάζω τους ξηρούς καρπούς και τέλος την γκανάς σοκολάτας από το ψυγείο.
  6. Την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο και τη στολίζω με τρίμματα σοκολάτας (εγώ δεν τα έβαλα) ή σπασμένα κομμάτια καραμέλας που θα φτιάξετε με ζάχαρη που θα ψηθεί πάνω στη φωτιά και θα γίνει καραμέλα.
  7. Όταν θέλετε να τη σερβίρετε θα τη βγάλετε από τη φόρμα.
  8. Καλό είναι να τη βγάζετε κανένα 10λεπτο από το ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Aπό την Αργυρώ

Σχόλια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βαθμολογήστε και σχολιάστε αυτή τη συνταγή

Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 12 Μάιος 2009

Αν κρίνω από τα υλικά θα είναι γευστικότατη, όσο για την εμφάνιση άψογη!

Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013

Για το σιρόπι που θα βρέξουμε το παντεσπάνι προτείνω μισή κούπα νερό μισή ζάχαρη + λίγο ρούμι. Μπορεί να μην το βάλεις όλο, ανάλογα το πόσο στεγνό θα είναι το παντεσπάνι σου.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-pikrhs-sokolatas-me-roymi-kai-meli.html

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *