Τούρτα σοκολάτα με σιροπιασμένα αχλάδια από τον Georgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 180 γρ. βούτυρο
 2 βανίλιες
 150 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
 7 αυγά
 250 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
 Υλικά για τα σιροπιασμένα αχλάδια:
 1 κανέλλα (ξύλο)
 7 αχλάδια (μικρά)
 500 ml νερό
 80 γρ. μέλι (3 κουτ. σούπας)
 1 λεμόνι (το χυμό)

Προτεινόμενες μερίδες: 14
Συνολικές θερμίδες: 6238
Θερμίδες ανά μερίδα: 446


 Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.

Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και το χυμό από λεμόνι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.

Στο μισό χρόνο, τοποθετούμε τα αχλάδια, βρασμένα και στραγγισμένα, στο κέντρο του γλυκού και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *