Τούρτα σοκολάτας πανεύκολη από το “Sintayes.gr” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Μερίδες: 10-12

 Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Πανεύκολος και πεντανόστιμος πειρασμός. Μια τούρτα που γίνεται  πολύ πολύ γρήγορα με υπέροχη γεύση για τους λάτρεις της σοκολάτας, φτιαγμένη με τα χεράκια σας.

Υλικά συνταγής

 

Για το παντεσπάνι

  • 1 δόση υλικά για τη παρασκευή παντεσπανιού (Δείτε την συνταγή στο τέλος)

Για τη γέμιση

  • 220 γρ. βούτυρο
  • 375 γρ. κουβερτούρα
  •  80 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι [προαιρετικά] **

 

  • 2 φλ.τσ. νερό
  • 1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για επικάλυψη

 

  • Φράουλες φρέσκιες ή
  • φιλέ αμύγδαλου ή
  • καρύδια χονδροτριμένα ή
  • νιφάδες σοκολάτας ή
  • σαντιγί

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι   (Δείτε την συνταγή στο τέλος)
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε νερό που βράζει).
  3. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
  4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.  Κόβουμε το  παντεσπάνι σε 3 ομοιόμορφα οριζόντια μέρη με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και τα σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  5. Κρατάμε το ένα τέταρτο από την κρέμα-σοκολάτα στην άκρη για επικάλυψη και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε στρώσεις ανάμεσα στο παντεσπάνι προσέχοντας να είναι σε ομοιόμορφο πλάτος και ύψος. Με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας σοκολάτας καλύπτουμε εξωτερικά τη παντού τη τούρτα και τη διακοσμούμε με τα υλικά που επιθυμούμε.

 

* Άν δεν έχετε χρόνο πάρτε έτοιμο παντεσπάνι.
** Για πιο ανάλαφρη τουρτίτσα μη προσθέτετε το σιρόπι.

Παντεσπάνι

Φτιάξτε μόνοι σας βάσεις παντεσπάνι για τα γλυκά σας.  Με σκέτο αλεύρι για άσπρο παντεσπάνι , με κακάο για παντεσπάνι σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

 

  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • βούτυρο [για άλειμμα ταψιού]
  • Για παντεσπάνι σοκολάτας αντικαταστείτε 3 κ.σ. αλεύρι με 3 κ.σ. κακάο

Αν θέλετε να σιροπιάσετε το παντεσπάνι σας βράστε για 3-4΄180 γρ. νερό, 180 γρ. ζάχαρη και λίγη βανίλια ή λίγο τρίμμα πορτοκαλιού.

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σπάμε τα αβγά και  τοποθετούμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια.
  2. Προσθέτουμε στο σκεύος με τους κρόκους  τη ζάχαρη [κρατάμε 2 κουταλιές για τη μαρέγκα] και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Χτυπάμε  τα ασπράδια μόνα τους με το μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα για να ενσωματωθεί η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε να αν ανακατεύουμε με κουτάλα με πολύ απαλές κινήσεις .
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υγρά υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 26  ελαφρά βουτυρωμένο [ή χαρτί ψησίματος] και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά.
  7. Το βγάζουμε από το φούρνο.  Αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψετε  σε 2 ή 3 οριζόντια μέρη. [Για τη κοπή χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι ψωμιού, με δόντια]. 

 

 

http://www.sintayes.gr/syntages/pantespani/

http://www.sintayes.gr/syntages/tourta-sokolatas-panefkoli/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Τούρτα σοκολάτας πανεύκολη από το “Sintayes.gr” !”

  1. Ο/Η XΡΎΣΑ λέει:

    Καλημέρα και χρόνια πολλά!! Η συνταγή σας φαίνεται εξαιρετική και θα ήθελα να κάνω την υπέροχη αυτή τούρτα για τα γενέθλια του άντρα μου. Θα ήθελα να μου κάνετε μία διευκρίνιση για κάτι που δεν κατάλαβα. Για το παντεσπάνι, όταν προσθέσω το αλεύρι στο υπόλοιπο μείγμα, συνεχίζω να ανακατέβω πάλι απαλά με την κουτάλα ή χρησιμοποιώ μείξερ για να ενσωματωθεί καλά το μείγμα?
    Ευχαριστώ πολύ!!

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Χρόνια Πολλά με Υγεία και όλα τα καλά! Πάντα όταν προσθέτουμε την μαρέγκα η το αλεύρι στο μίγμα μας, χρησιμοποιούμε σπάτουλα και ανακατεύουμε πολύ απαλά σπό κάτω προς τα πάνω ώσπου να ενσωματωθεί το υλικό. Καλή επιτυχία και να χαίρεσαι τον σύζυγο ! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *