Υγρό κέικ σοκολάτας με ποτό Ursus και γλάσο από την Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!

Αυτό το κέικ δεν περιγράφεται με λόγια …είναι ένας πειρασμός , μια σοκολατένια κόλαση χωρίς προηγούμενο….και ο τρόπος παρασκευής του τόσο απλός και ασυνήθιστος που το κάνουν να ξεχωρίζει. Στο τέλος έρχεται και το γλάσο και κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ..”σοκολατένια” …..

keik ursus5
Ας το δούμε:

Yλικά:
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. κουβερτούρα υγείας
200 γρ. ζάχαρη (μισή καστανή , μισή λευκή)
50 γρ. κακάο
180ml ποτό ursus
3 μεγάλα αυγά
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν
1/2 κ.γλ. σόδα

Για το γλάσο σοκολάτας:
150 γρ. κουβερτούρα υγείας
100 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μαργαρίνη

keik ursus6
keik ursus7
keik ursus8
keik ursus2
keik ursus3
keik ursus1
keik ursus9

Εκτέλεση για το κέικ:
Βάζουμε σε ένα απλωτό σκεύος , σε μέτρια φωτιά , την κουβερτούρα , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη , το κακάο και το ποτό και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Προσοχή!!! δε θέλουμε να πάρει ούτε μια βράση! όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα με σταθερή , μικρή ροή ενώ ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Όταν ενσωματωθούν τελείως τα αυγά προσθέτουμε τότε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα τα οποία έχουμε κοσκινίσει από πριν. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και το μίγμα μας είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ στο κάτω μέρος της οποίας έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πλάγιά της  τα έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 160ο , για 45 λεπτά περίπου.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε λίγο (5-10 λεπτά) και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε ψιλοκομμένη την κουβερτούρα και το γάλα στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1,30 λεπτό. ( Αλλιώς το λιώνουμε σε μπαιν μαρί) .  Με μαρίζ τα ανακατεύω έτσι όπως είναι ζεστά για να ομογενοποιηθούν και όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο προσθέτω και τη μαργαρίνη , ανακατεύω άλλο λίγο και είναι έτοιμο! Περιμένω να κρυώσει λίγο και περιλούζω το κέικ  λίγο-λίγο  στο κέντρο  του έτσι ώστε να απλώνεται μόνο του προς τα πλάγια…..και είναι έτοιμο….προς απόλαυση!!!

Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή από συνταγή που βρήκα στο Happycook on the block! (υγρό κέικ σοκολάτας με baileys)

http://tasteoflife.com.gr/index.php/keik/1011-keik-sokolatas-me-ursus-kai-glasso



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *