Κρύα μους σοκολάτας με φράουλες, – Chilled Chocolate Mousse with Strawberry Sauce , by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 56%
  • 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml νερό
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • 150 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος), παγωμένες
  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φράουλες

 

Clock

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

6-8
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Μία καλοκαιρινή, ελαφριά και σοκολατένια συνταγή!

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα για να γίνει σαντιγί.
  • Στο μούλτι με τα μαχαίρια, χτυπάμε τις φράουλες παγωμένες από το ψυγείο μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε τη σαντιγί με τον πουρέ φράουλας ανακατεύοντας με μία πλαστική σπάτουλα ρίχνοντας το ¼ από τη σαντιγύ στον πουρέ ανακατεύοντας γρήγορα και τα υπόλοιπα ¾ τα ρίχνουμε σε δόσεις απαλά έτσι ώστε να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο.
  • Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε καλά από τα νερά. Τον ξαναβάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά για περίπου 5-6 λεπτά.
  • Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει έως ότου το σιρόπι φτάσει στους 121 βαθμούς ή όταν το χρώμα του  αρχίζει και σκουραίνει.
  • Το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά χτυπώντας συνεχώς και ρίχνοντας το ‘’κορδόνι΄΄- σιγά σιγά.
  • Σε ένα κατσαρόλακι με νερό που σιγοβράζει , βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τη σαντιγύ ανακατεύοντας ελαφρά με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ απαλά.

Για τη σάλτσα φράουλας

  • Βράζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα, το περνάμε από μπλέντερ. Αν θέλουμε να έχει πιο λεία υφή, μπορούμε να την περάσουμε από ένα σουρωτήρι για να μην έχει κομματάκια η σάλτσα.
  • Αδειάζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος, ρίχνουμε λίγο σάλτσα φράουλας από πάνω και κρατάμε στο ψυγείο!

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/krya-moys-sokolatas-me-fraoyles

 

 

 

Chilled Chocolate Mousse with Strawberry Sauce

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Ingredients
  • 100 g dark chocolate couverture 56%
  • 85 g milk chocolate couverture
  • 75 g granulated sugar
  • 30 ml water
  • 1 egg
  • 2 egg yolks
  • 150 g strawberries (net weight) frozen
  • 225 g heavy cream

For strawberry sauce:

  • 200 g granulated sugar
  • 200 g strawberries

 

Clock

20 minutes
Preparation Time
Shares

6-8
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method

A light, summery and chocolaty recipe!!

  • Beat the heavy cream in a mixer’s bowl until it becomes whipped cream.
  • Puree the frozen strawberries in a food processor. Transfer to a bowl.
  • Add ¼ of the whipped cream to the strawberry puree. Mix quickly with a spatula to combine. Add the remaining ¾ in batches and fold gently so the mixture doesn’t lose its volume.
  • Cover with plastic wrap and refrigerate.
  • Wash the mixer’s bowl and wipe dry. Place back on mixer’s stand. Beat the egg yolks and eggs with the whisk attachment for 5-6 minutes, until they become very fluffy.
  • At the same time, add the water and sugar to a small saucepan and place over high heat. Boil until the syrup reaches 121* C (249* F) or when it starts to darken in color.
  • Add the syrup to the egg mixture in a thin, slow stream, while beating continuously.
  • Place a metallic bowl over a saucepan full of simmering water. Add both types of chocolate to the bowl, cut into pieces. Stir until they melt.
  • Add the egg mixture to the whipped cream mixture. Fold in gently with a spatula.
  • Add melted chocolate mixture and fold gently to combine.

For the strawberry sauce:

  • Add all of the ingredients to a pot. Place over very low heat. Simmer until the mixture starts to thicken. As soon as it does, transfer to a blender and beat until smooth. If you want an even smoother mixture, pass through a sieve so that there are no small pieces or pulp.
  • Fill serving glasses with mousse and top with a layer of strawberry sauce. Refrigerate!

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/krya-moys-sokolatas-me-fraoyles

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *