Μία καλοκαιρινή, ελαφριά και σοκολατένια συνταγή!
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα για να γίνει σαντιγί.
- Στο μούλτι με τα μαχαίρια, χτυπάμε τις φράουλες παγωμένες από το ψυγείο μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε τη σαντιγί με τον πουρέ φράουλας ανακατεύοντας με μία πλαστική σπάτουλα ρίχνοντας το ¼ από τη σαντιγύ στον πουρέ ανακατεύοντας γρήγορα και τα υπόλοιπα ¾ τα ρίχνουμε σε δόσεις απαλά έτσι ώστε να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε καλά από τα νερά. Τον ξαναβάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά για περίπου 5-6 λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει έως ότου το σιρόπι φτάσει στους 121 βαθμούς ή όταν το χρώμα του αρχίζει και σκουραίνει.
- Το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά χτυπώντας συνεχώς και ρίχνοντας το ‘’κορδόνι΄΄- σιγά σιγά.
- Σε ένα κατσαρόλακι με νερό που σιγοβράζει , βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τη σαντιγύ ανακατεύοντας ελαφρά με μία σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Για τη σάλτσα φράουλας
- Βράζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα, το περνάμε από μπλέντερ. Αν θέλουμε να έχει πιο λεία υφή, μπορούμε να την περάσουμε από ένα σουρωτήρι για να μην έχει κομματάκια η σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος, ρίχνουμε λίγο σάλτσα φράουλας από πάνω και κρατάμε στο ψυγείο!
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/krya-moys-sokolatas-me-fraoyles
Chilled Chocolate Mousse with Strawberry Sauce
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση