Ιταλική Πουτίγκα Bonet από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !
Στο Τορίνο έχουν μια πουτίγκα που λέγεται Bonet. Είναι εξωτερικα με καραμελα και εσωτερικά με θαυμάσια γεύση του πικραμύγδαλου ,σοκολάτας και καφέ. Ο συνδυασμός του καφέ και της σοκολάτας δίνει μια θαυμάσια γεύση.
Συστατικά
- 5 αυγά
- 500 ml γάλα
- 4 κ,σ. λικερ αμαρετο
- 100 γρ μπισκοτα Amaretti θρυματισμενα
- 2 κ,σ. σκόνη κακάο όχι αυτο με την ζαχαρη μεσα
- 1 φλιτζάνι του espresso καφε εσπρεσσο
- 1 κ,σ. νές καφέ σε σκόνη
- 130 γρ ζάχαρη
- 4 κ,σ. Ρούμι
- για την καραμελα
- 130 γρ ζαχαρη
Οδηγίες
- Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους και βαζουμε ενα ταψι πιο μεγαλο απο αυτο που θα ψησουμε την Bonet, με νερο μεσα να ζεσταίνεται και αυτο
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε την σκόνη κακάο, την σκόνη καφέ, τον καφέ εσπρεσσο, τα μπισκοτα Amaretti και το ρούμι. Ανακατευετε καλα. Τέλος ριχνουμε το γάλα με το λικερ και ανακατεύετε καλά.
- Βαζουμε τη ζαχαρη σε κατσαρολακι και θερμαίνεται μέχρι να λιωσει και να πάρει χρώμα.
- Ρίξτε την καραμελα σε μια φορμα στενομακρη 30χ14 ειναι η δικια μου η αν θελετε σε ενα ταψακι στους 30 ποντους, ριχνουμε τωρα το μειγμα μεσα στην φορμα και ψηνουμε για 45 λεπτα, μετα αφηνουμε το γλυκο να κρυώσει καλα!
- Όταν θελουμε να το ξεφορμαρουμε, βουταμε την φορμα σε καυτο νερο και ξεφουρμαρουμε, περιχυνουμε με το σιροπι καραμελας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγη ειναι απο rezepte-guru. de, αλλα εγω έβαλα και την δική μου πινελιά.
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Τρίτη, 26 Ιούνιος 2012
μα τι εμφανιση ειναι αυτη τελος παντων?μπράβο λιανα μου πολλα σκουφάκια για σενα οταν θα ερθεις να μας το κανεις
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012
Πολύ εμφανίσημη πουτίγκα με πολύ ωραίες γεύσεις!!Μπράβο Μπιάνκα!