Light Μους σοκολάτας με γιαούρτι, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αχ αυτή η σοκολάτα! Από μικρούς προσπαθούν να μας πείσουν ότι χαλάει τα δόντια, ότι παχαίνει, ότι δημιουργεί ακμή και οτιδήποτε άλλο για να μείνουμε μακριά της. Και εμείς σα να κάνουμε πως δεν ακούμε, την αγαπάμε όλο και πιο πολύ, την αναζητούμε στις διάφορες μορφές της και την εξυμνούμε σαν άλλο Θεό. Η σοκολάτα…Και μόνο στο άκουσμα της, οι σιελογόνοι αδένες δουλεύουν εντατικά…Και δεν χρειάζεται πλέον να νιώθεις τύψεις όταν της τρως! Μπορείς απλά να νιώθεις Body Positive… ???? 


Όσο και να την λατρεύω, κάθε Μάη εύχομαι να είχα φάει λιγότερη σοκολάτα το χειμώνα που πέρασε. Το μαγιό που είναι λίγο πιο στενό από πέρυσι και το μπρόκολο που σιγοβράζει στην κατσαρόλα, μου υπενθυμίζουν την σοκολατένια μανία και τις βραδινές επιθέσεις σε μπολάκια γεμάτα σοκολατένια μους. Φέτος όμως δεν θα συμβεί αυτό!

Θα απολαμβάνω τη σοκολάτα μου, σε μια κρεμώδη αλλά ελαφριά μους σοκολάτας με λίγες θερμίδες! Αντί για κρέμα γάλακτος, θα χρησιμοποιήσω γιαούρτι για να αφρατέψω την μους πριν την βάλω στα μπολάκια. Επειδή όμως βαριέμαι οικτρά τις μονότονες μπουκιές και μου αρέσουν οι υφές (ειδικά οι crunchy), θα ενισχύσω την μους μου με Nestlé Fitness® Dark Chocolate

 

 Είναι γνωστό ότι το 55%(!) κακάο κάνει όλη τη δουλειά στις πεντανόστιμες σοκολατένιες νιφάδες FITNESS®! Θα σου λέγαμε να προσέξεις μην το παρακάνεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος! Ο συνδυασμός δημητριακών ολικής αλέσεως και μαύρης σοκολάτας τα κάνει το απόλυτο συμπλήρωμα στη μους σοκολάτας σου!

 

Light Μους σοκολάτας με γιαούρτι

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες

Υλικά

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 160 γρ. γάλα φρέσκο
  • 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%)
  • 240 γρ. FITNESS® Dark Chocolate

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπάμε επάνω του το ανοξείδωτο μπολ. Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη και μόλις λιώσει καλά, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί.

2. Παράλληλα, βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μίξερ χειρός.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3. Ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να έχουμε ένα ενιαίο χρώμα. Ρίχνουμε τα μισά  FITNESS® Dark Chocolate και ανακατέυουμε απαλά.

4. Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια και βάζουμε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να μοιράσουμε τα υπόλοιπα FITNESS® Dark Chocolate πάνω από τις μους και ένα κουτάλι!

#LoveOnly,
Madame Ginger

 

 

http://www.madameginger.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/glyka/sokolata/light-mous-sokolatas-me-giaourti/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *