Πανακότα σοκολάτας από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΣΟΚολάτααααααααα!!!!!!!!!!!

Υλικά

175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% σπασμένη σε κομμάτια
600 ml κρέμα γάλακτος 35%
240 ml γάλα
3 γρ. βανίλια σκόνη
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
10-15 ml κονιάκ
Σιρόπι σοκολάτας

Διαδικασία

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλτε την κρέμα γάλακτος ,το γάλα, την σπασμένη κουβερτούρα,την ζάχαρη, την βανίλια και τοποθετήστε την σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση κατεβάστε την θερμοκρασία και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη συνεχώς για 1’-2’ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
2.Στραγγίστε με το χέρι σας τα φύλλα ζελατίνης και ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 2’. Στο τέλος προσθέστε το κονιάκ, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μοιράστε το μείγμα σε 8-10 φορμάκια για πανακότα και βάλτε τα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σφίξει η πανακότα. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.

 http://www.thinkdrops.gr/2013/08/30/panakota-sokolatas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *