Για το κέικ
- 1 αυγό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. γιαούρτι
- 40 γρ. σπορέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. καφέ φίλτρου (έτοιμο καφέ, όχι 120 γρ σκόνη καφέ)
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- φρέσκιες φράουλες ή άλλο φρούτο της επιλογής σας
Για τη γκανάζ
- 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ

2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλευροβουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αυγό, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
- προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε επίσης. Προσθέτουμε τη βανίλια, τον καφέ, το κακάο και ανακατεύουμε επίσης.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα με μία ξύλινη κουτάλα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και το βάζουμε στα δύο ταψάκια.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τη βάλουμε μέσα.
- Αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψάκι και μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.
Για τη γκανάζ
- Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.
- Για τη συναρμολόγηση απλώνουμε μαρμελάδα ανάμεσα στα 2 παντεσπάνια και σκεπάζουμε με την γκανάζ. Διακοσμούμε με τις φράουλες.
http://akispetretzikis.com/el/categories/toyrtes/toyrta-sokolatas-me-gkanaz-sokolatas
Chocolate Cake with Chocolate Ganache
Ingredients
For cake:
- 1 egg
- 200 g granulated sugar
- 170 g yogurt (preferably Greek)
- 40 g vegetable oil
- 1 teaspoon vanilla extract
- 120 g filter coffee
- 50 g cocoa powder
- 120 g all-purpose flour
- 1 teaspoon baking soda
- ½ teaspoon baking powder
- ½ teaspoon salt
- 150 g strawberry jam
- fresh strawberries
For ganache:
- 260 g dark chocolate couverture, finely chopped
- 180 g heavy cream
- 1 teaspoon vanilla extract or your choice of liqueur

2 hours
Preparation Time

1
Difficulty
Method
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
For the cake:
- Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
- Grease and flour two 20 cm round cake pans.
- Whisk the egg, sugar and yogurt together in a bowl. Add the oil and continue whisking. Add the vanilla extract, coffee and cocoa powder. Whisk until all of the ingredients are completely incorporated in the mixture.
- Combine the flour with the baking soda, baking powder and salt in a separate bowl. Add to the cake batter.
- Whisk for another minute.
- Divide the mixture between the 2 cake pans.
- Bake for 25 minutes or until you insert a toothpick into the cake and it comes out clean and dry.
- Remove from oven and allow to cool for 5 minutes in the cake pans. Turn out from cake pans onto a wire rack to cool completely.
For the ganache:
- Heat the heavy cream until it almost comes to a boil.
- Put chocolate in a bowl. Add heated heavy cream.
- Let it sit for 1 minute and then stir until a smooth mixture is formed. Add the vanilla extract or liqueur.
- To assemble, spread the jam between the 2 cakes and cover with chocolate ganache.
- Decorate with fresh strawberries.
Αφήστε μια απάντηση