ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μους: Βράζουμε το γάλα,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε για να λιώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ώστε να φτιάξουμε μια αφράτη σαντιγύ και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τη σοκολάτα σιγά σιγά για να μη πέσει ο όγκος της σαντιγύς. Αφήνουμε στην άκρη και παράλληλα κάνουμε τη βάση.
Για τη βάση: Σπάμε σε κομμάτια τη σοκολάτα,θρυμματίζουμε το μπισκότο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με την πραλίνα έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στρώνουμε σε τσέρκι και προσθέτουμε τη μους στη βάση μας. Βάζουμε στην κατάψυξη.
Για το γλάσο: Βράζουμε τηn κρέμα γάλακτος, με προσοχή να μην φουσκώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Βγάζουμε το τσέρκι με τη βάση και τη μους ενώ έχει παγώσει καλά.
Για το στήσιμο: Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας και βάζουμε ένα μπολ στο κέντρο και πάνω του ακουμπάμε την τούρτα. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και αφήνουμε τη σοκολάτα να πέσει στη λαδόκολλα,την κρατάμε για να τη χρησιμοποιήσουμε και αλλού αν θέλουμε,κρατάει 5 μέρες στο ψυγείο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 1 με 1 ½ ώρα.
Αφήστε μια απάντηση