Maltesers Bomb, από την Αντρη και τις “Συνταγές της Παρέας”!
Τι χρειαζόμαστε:
- 3 κουτια μπισκοτα Marie
- 3 σαντιγί MORFAT (ΣΤΟ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ)
- Μισό ποτήρι γάλα χλιαρό
- Μισό ποτήρι κακάο (Εγώ βαζω Νεσ…. γιατί πάντα είναι για παιδικό παρτυ και τα παιδιά μου λατρέυουν τη γεύση)
- 1 ποτ ζάχαρη άχνη
- 2 πακ maltesers μεγαλα
- Κουβερτούρα λυωμένη (αν θέλουμε)
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα 3 morfat σε ένα μπώλ και τα ετοιμάζουμε προσθέτοντας την άχνη και το Νesquick. Οι ποσότητες σε κακαο και ζαχαρι είναι ενδεικτικές γιατί είνα γευσεις ιδιαίτερες για τον καθένα. Το αποτέλεσμα πρεπει να ειναι γλυκό στον ουρανίσκο σας!
- Σε ένα άλλο μπώλ σπαμε τα μπισκοτα. Τα ραντίζουμε με το γάλα. Δεν πρεπει να λυώσουν, απλά να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί κι αλλο γάλα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε τις maltizers και αφήνουμε πίσω καμια 20ριά μπαλάκια για decor.
- Προσθέτουμε μέσα και τα 2/3 της σαντυγής και ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε ένα μπώλ βαθύ(π.χ. σαλάτας χωρίς εσοχές στον πάτο) και το ντυνουμε με διαφανή μεμβράνη. Αδειάζουμε μέσα το μειγμα με τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για 2 ώρες.
- Το βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα(Αφαιρούμε τις μεμβράνες-φαίνεται σαν μια μπομπα τώρα).
- Καλύπτουμε με την σαντιγί και τις maltesers.
- Αν θέλουμε ζεσταίνουμε κουβερτούρα και κάνουμε διάφορα σχήματα με το κουτάλι μας πάνω στην σαντυγή!
http://www.sintagespareas.gr/sintages/maltizers-bomb.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολη τούρτα με maltesers από το "The one with all the tastes" και την Ερμιόνη Τυλιπάκη!!!
Λαχταριστές μπουκίτσες Maltesers, από το sintayes.gr!
Υπέροχο cheesecake με σοκολάτα Mars και Maltesers, από τις sintayes.gr!
Σοκολατένιο γλύκισμα με maltesers και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!
Τούρτα " Maltesers Gravity" , από την εξαιρετική Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και Maltesers(Video), από το sintages.gr!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο συνδυασμός των Marie και της σαντιγι αυτής είναι σκέτη κόλαση!
Παραλλαγη αυτης της συνταγης ειναι η εξής:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αντι να σπάσουμε τα μπισκοτα τα βουτάμε ΕΝΑ ΕΝΑ στο γάλα (απλά να μαλακώσουν πάλι) και τα βάζουμε οριζόντια στην πιατελα με τον εξής τρόπο: ΜΠΙΣΚΟΤΟ – ΣΑΝΤΙΓΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ – ΣΑΝΤΙΓΙ. Ένα ύψος 10 μπισκοτων ειναι αρκετο (ένα βουναλάκι). Το σχημα μπορει να ειναι μια μαργαριτα (πολλά βουναλάκια γύρω γύρω) ή ενα αρχικό ή οτι άλλο φανταστείτε! Ανάμεσα στους πατούς μπορειτε να βάλετε τριμένα καραμελωμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Στο γάλα μπορειτε να βάλεται και κάποια γεύση που προτιμάτε -πχ κονιάκ.
Καλη Επιτυχία!