Πασχαλιάτικη τούρτα από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια νόστιμη τούρτα στολισμένη με φλωρεντίνες!

Συστατικά
  •    300 γρ Αλεύρι, σκληρο
  •    3 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
  •    45 γρ Κακάο σε σκόνη
  •    250 γρ Ζάχαρη
  •    1 1/2 φακελακι Βανίλια
  •    6 αυγα
  •    225 γρ Βούτυρο λιωμένο
  •    190 ml Βουτυρόγαλα

για την γέμιση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  •    250 γρ Βούτυρο
  •    400 γρ Γλυκόπικρη κουβερτουρα
  •    400 ml κρεμα γαλακτος
  •    150 γρ Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη,
  •    για το στολισμα φτιαχνουμε αν θελουμε   φλορεντινα
  • (συνταγη για φλορεντίνα  http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/florentiner-florentiner.html )
  •  τα κόβουμε σε τριγωνα
  1. Βουτυρωνουμε μια φορμα και πασπαλιζουμε με τριμενο παξιμαδι.   Αναβουμε το φουρνο στους 180 βαθμους.
  2. Φτιαχνουμε το κεικ. Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε ένα μπολ , χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη καλα,   ριχνουμε τα αυγα και μετα το βουτυρογαλο,και το αλευρι.   Χτυπαμε για λιγο αλλα καλα ,να ενωθουν τα υλικα και ριχνουμε το μειγμα στην φορμα.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, κανουμε και το τεστ με το ξυλακι και    αφήνουμε να κρυωσει λιγο και το βγαζουμε απο την φορμα.   Στη συνέχεια, κόψτε δύο φορές οριζοντια
  4. Κανουμε την κρεμα:   Κοβουμε το Βούτυρο και την κουβερτουρα σε κομμάτια, βαζουμε σε μια κατσαρολα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το ζεσταινουμε σε χαμηλή φωτιά, και ανακατευουμε να γινει λεια,   στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει.
  5. Βαζουμε τον εναν πατο επανω σε μια πιατελα και το στεφανι της φορμας,   ριχνουμε μεσα λιγη απο την κρεμα, σχεδον 5-6 κ,σ απλωνουμε και την βαζουμε για 20 λεπτα στο ψυγειο, μετα βαζουμε επανω τον δευτερο πατο και παλι τα ιδια παλι στο ψυγειο.
  6. Αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και γυρω γυρω   και την στολιζουμε.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/pasxaliatikh-toyrta.html


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *