Sacher torte ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!







Τι να πω για αυτή τη συνταγή; Είναι μια κατηγορία από μόνη της.
Βασικό χαρακτηριστικό της η μαρμελάδα βερίκοκο και το σκληρό γλάσο σοκολάτας από πάνω.
Εγώ θα σας την παρουσιάσω λίγο εναλλακτική.. Ξέρετε εσείς.. Χωρίς γαλακτοκομικά αλλά αθεράπευτα νόστιμη.
Original συνταγή από: Litsa Zarifi
Υλικά
Παντεσπάνι (για 2 στρογγυλές φόρμες 20 εκ. ή 2 μικρές μακρόστενες φόρμες)
- 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 225 γρ. λάδι καρύδας άοσμο ή raw
- 225 γρ. άχνη ζάχαρη
- 4 μέτρια αυγά
- 50 γρ. κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό
Γέμιση
- 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Επικάλυψη
- 1 κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
- 1/2 κούπα λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/2 κούπα μέλι
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Γαρνίρισμα (προαιρετικό)
- Αποξηραμένα φρούτα
- Ξηροί καρποί
Paleo εκδοχή για παντεσπάνι
- 70 γρ. αλεύρι καρύδας
- 120 ml λάδι καρύδας, λιωμένο
- 340 γρ. μέλι
- 8 μεσαία αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. κακάο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 14 γρ. μπέικιν
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Λίγο θαλασσινό αλάτι
Οδηγίες παρασκευής
Παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το κακάο στο μπολ και ανακατεύουμε το με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και κακάο και ανακατεύουμε καλά. Αν το μίγμα είναι στεγνό προσθέτουμε 1 κουταλιά ζεστό νερό.
- Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 ταψάκια και το απλώνουμε το με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε για 15 έως 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδανα βγαίνει στεγνή.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Επικάλυψη
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μπλέντερ ή multi.
- Αν το μίγμα δεν είναι πολύ ρευστό, ώστε να μπορούμε το απλώσουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
Συναρμολόγηση
- Αφού έχει κρυώσει καλά τα παντεσπάνι, απλώνουμε τη μαρμελάδα στο πρώτο παντεσπάνι.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και με μια σπάτουλα αλείφουμε την επικάλυψη περιμετρικά στο κέικ.
- Αν θέλουμε διακοσμούμε με αποξηραμένα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Paleo παντεσπάνι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μέλι να αφρατέψουν.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί 20 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα στη δεύτερη από κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδανα βγαίνει στεγνή.
- Μόλις το κέικ κρυώσει, το κόβουμε σε 2 μέρη οριζόντια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.dairy-free.eu/sacher-torte/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ζάχερ τόρτε (Sacher Torte), από τη Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Sachertorte (Ζάχερ Τόρτε), η διάσημη αυστριακή τούρτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine...
Sacher torte ,παραδοσιακή , Βιεννέζικη τούρτα από την Μπέττυ μας και το "Taste of Life by Betty" !!
Sachertorte (Αφράτο κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο και γλάσο μαύρης σοκολάτας), από τον Δημήτ...
Sacher Torte, το τέλειο βιεννέζικο γλυκό (Video), από το sintayes.gr!
SACHER TORTE, Βιενέζικη τούρτα σοκολάτας από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση