Charlotte chocolight, από την Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Υλικά

1 πακετο μπισκοτα σαβαγιαρ
2 κουτια φυτικη σαντιγυ
400 γρ. γιαουρτι χαμηλων λιπαρων
4 κ.σ. ζαχαρη στεβια
150 γρ. κουβερτουρα σοκολατα γαλακτος
80 ml λικερ της αρεσκειας σας (εγω εβαλα λικερ βερυκοκο)
120 ml νερο
150 γρ φουντουκια ψημενα

Για το γλάσο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


200 γρ κουβερτουρα σοκολατα γαλακτος
200 ml κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα

Οδηγίες

Χτυπαμε τη φυτικη σαντιγυ με τη στεβια μεχρι να αφρατεψει .Λυωνουμε σε μπεν μαρι τη κουβερτουρα την αφηνουμε λιγο να κρυωσει και μαζι με το γιαουρτι την ενσωματωνουμε στη χτυπημενη σαντυγι.Χτυπαμε στο μουλτι τα 100 γρ. φουντουκια και τα συμπληρωνουμε στο μιγμα της σαντυγι ανακατευοντας .
Βαζουμε σε ενα μπολ το λικερ με το νερο και περναμε τα σαβαγιαρ τα οποια στηνουμε σε μια φορμα με αποσπωμενα πλαινα .Ριχνουμε το μιγμα της σαντυγι και βαζουμε στο ψυγειο για τουλαχιστον 4 ωρες να παγωσει .
Αφαιρουμε τη φορμα με προσοχη .
Σπαμε σε μικρα κομματια τη κουβερτουρα για το γλασσο και τη βαζουμε σε ενα μπολ.
Βαζουμε τη κρεμα γαλακτος σε ενα κατσαρολακι και μολις παρει βραση τη ριχνουμε στο μπολ με τη κουβερτουρα ανακατευοντας απαλα , αφηνουμε να κρυωσει λιγο και μετα τη ριχνουμε πανω στη σαρλοτ.
Διακοσμουμε με φουντουκια .
Καλη επιτυχια <3

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *