Σαρλότ με caprice από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ:
– 2 πακέτα μπισκότα CAPRICE 
– 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη 
– άχνη για πασπάλισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
– 325 γρ. σοκολάτα 72% κακάο
– 325 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
– 520 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

•Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα, έτσι ώστε να τα μονώσουμε από την υγρασία της κρέμας, όταν θα μπούν στο γλυκό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 325 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και περιμένουμε να κρυώσει έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 30-35 βαθμούς. Χτυπάμε τα 520 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και ενσωματώνουμε με την κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΛΟΤ:
Σε μία φόρμα σαρλότ τοποθετούμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βάζουμε την μισή κρέμα στην φόρμα, μία στρώση από μονωμένα μπισκότα, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από μονωμένα μπισκότα. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού και γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα υπόλοιπα μπισκότα. Γαρνίρουμε με κομμάτια σοκολάτας αμυγδάλου και διακοσμητικά της αρεσκείας μας.


Δείτε το βίντεο
==>http://www.glykes-alchimies.gr/?p=3102

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1476215029291163&set=a.1406828976229769.1073741829.1406585812920752&type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *