Σοκολατίνα με OREO από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κ.γ υγρή βανίλια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 70 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 170 γρ. αλευρι κοσκινισμένο
  • 1 πακέτο double OREO
  • 150 γρ. τυρί κρέμα

 

  • Για τη γκανάς σοκολάτας
  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, χτυπάμε καλά μετά από κάθε αβγό ώστε να το πίνει το μίγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23-25 εκ.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο. Ψήνουμε στους 170ºC για 25′ Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αλέθουμε τα OREO. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε ζυμώνοντας το μίγμα να γίνει σοκολατένιο. Το στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
Ζεσταίνουμε την κρέμα. Μόλις φουσκώσει την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο, λείο και πυκνό το μίγμα. Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό. Κάνουμε ρίγες με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια. Με τη λάμα του μαχαιριού κάνουμε κάθετες γραμμές στην επιφάνεια και δημιουργούμε σχέδια με τις δυο σοκολάτες. Παγώνουμε για 3-4 ώρες να σφίξει. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20′. Έπειτα κόβουμε την τούρτα σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A3%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-OREO

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *