Τούρτα Black Forest από το Sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια λαχταριστή τούρτα που πολλοί θα λατρέψετε. Αξίζει να τη φτιάξετε μόνοι σας και να τη φάτε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

Μερίδες: 8-10

 Χρόνος: 60 λ

 Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά συνταγής

 

  • 3 πάτους παντεσπανιού σοκολάτας  ή έτοιμες ή που θα φτιάξετε μόνοι σας [βλέπε συνταγή εδώ]
  • 6 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας [κεράσι ή βύσσινο]
  • 200 γρ. γλυκό βύσσινο 
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμμα μαύρης σοκολάτας

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στραγγίζετε το βύσσινο γλυκό και κρατάτε χωριστά το σιρόπι σε μπολ. Προσθέστε το λικέρ στο σιρόπι και ανακατέψτε καλά. Με ένα πινέλο αλείφετε καλά και τις τρεις βάσεις παντεσπανιού.
  2. Ρίχνετε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος, τη κτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί.
  3. Βάζετε το ένα παντεσπάνι στη πιατέλα και απλώνετε από πάνω μια στρώση σαντιγί. Ρίχνετε λίγα βύσσινα πάνω από τη σαντιγί. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το δεύτερο παντεσπάνι, σαντιγί, βύσσινα.
  4. Σκεπάζετε όλη τη τούρτα επάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί, στρώνωντάς την ομοιόμορφα με σπάτουλα.
  5. Ρίχνετε το τρίμμα σοκολάτας επάνω και στα πλάγια της τούρτας [ώστε να καλυφθεί παντού] και τη στολίζετε με τα υπόλοιπα βύσσινα. Τοποθετείστε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η σαντιγί και μετά απολαύστε τη.

 

Τούρτα συνταγή σοκολάτα Παντεσπάνι μπλακ φόρεστ επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.sintayes.gr/syntages/tourta-blak-forest/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *