Εκπληκτική Διώροφη Τούρτα Γενεθλίων “Πριγκίπισσα Σοφία”, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

(Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 cm)

3 μεγάλα αυγά

120 γρ ζάχαρη

70 γρ αλεύρι

60 γρ κακάο

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι και το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά

και στο τέλος το μπαίκιν πάουντερ .

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου 18 cm και το στρώνουμε με χαρτί

ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 170-1800 C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 3.

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..

Έτσι θα κοπεί καλύτερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Συνταγή εδώ http://koykoycook.gr/?p=5430

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
1 μεγάλο φλιτζάνι κακάο η ρόφημα Cadbury + 2 κουταλιές ζάχαρη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
8 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

4 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο

4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
2 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

μώβ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

μώβ ζαχαρόπαστα

πέρλες διακοσμητικές

Βρώσιμη κόλλα

Ποτίστε το πρώτο μεγάλο παντεσπάνι και στρώστε ένα στρώμα κρέμα σοκολάτα.

Συνεχίστε με τα υπόλοιπα.

Αλείψτε όλη την μεγάλη τούρτα βάση με βουτυρόκρεμα.

(1 φλιτζάνι βούτυρο + 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη + ι βανίλια χτυπημένα όλα μαζί καλά)

Καλύψτε την με μώβ ζαχαρόπαστα.

Συνεχίστε από πάνω με το μικρό παντεσπάνι.

Χτυπήστε το γκαρνί βανίλιας με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το μώβ χρώμα.

Καλύψτε την μικρή τούρτα με ένα στρώμα μώβ σαντιγί.

Κάντε γύρω γύρω ροζέτες swirl .

Καλύψτε από πάνω με μώβ πέρλες.

Ανοίξτε μώβ ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόψτε μικρούς στρογγυλούς κύκλους.

Δώστε τους ότι σχήμα θέλετε με τα δάκτυλα σας και κολλήστε τα

το ένα δίπλα στο άλλο με βρώσιμη κόλλα γύρω γύρω στο μεγάλο παντεσπάνι.

 

ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΣΟΦΙΑ
Οδηγίες εδώ: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CMvYJkR5tl8

 

12666443_685229548284563_1052046580_n

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

http://koykoycook.gr/?p=20133

12674445_685229188284599_1656026946_n

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *