Τούρτα μους σοκολάτα – φράουλα από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και ευωδιαστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και  φράουλες.

Συστατικά
  • 1 πακέτο μπισκότα νταϊζέστιβ (μικρό) θρυμματισμένο στο μούλτι
  • μισή κούπα αμύγδαλο καβουρδισμένο και ψιλ/μενο στο μούλτι
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • μια πρέζα κανέλα
  • μισό κιλό φράουλες
  • 4 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος παγωμένη ( 500 γρ. ) ζωική ή φυτική (κρετόρε υγρή στο χάρτινο κουτί)
  • 1 φυτική σαντιγί κουτιού παγωμένη
  • μερικές κ.σ. γάλα κρύο
  • 1 ζαχαρούχο κρύο
  • αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο ή πραλίνα αμυγδάλου χοντροτριμμένη
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το αμύγδαλο, την κανέλα και το βούτυρο, ώστε να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  2. Σε μια φόρμα με αφαιρούμενο πάτο 24 ή 26 εκ. βάζουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά να καλύψει τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα. Το πατάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί, αλλά να μην σφίξει πολύ.
  4. Για τη γέμιση μους: Σε κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τις φράουλες, εκτός από λίγες που θέλουμε για στόλισμα, βάζουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα στις φράουλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με προσοχή τη σαντιγί με τη σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να έχουμε ένα αφράτο σοκολατοφραουλένιο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα, στρώνουμε καλά και βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
  6. Ετοιμάζουμε τη λευκή κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα του κουτιού στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας λίγο γάλα για να μπορεί να αφρατέψει. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγη ώρα ακόμα, ώστε να πάρουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα, αρχικά φαίνεται υδαρής, αλλά αν μεινει στο ψυγείο σφίγγει.
  7. Την απλώνουμε πάνω στη μους και ξανά στο ψυγείο αρκετές ώρες, καλύτερα αποβραδίς το πρωί θα στέκεται και θα ειναι τέλεια! Αφού κρυώσει, τη στολίζουμε, με αμύγδαλα καβουρντισμένα, φράουλες, άχνη ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάζετε και προσθέτετε τη ζάχαρη που θέλετε για πιο γλυκό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μπισκότα, παντεσπάνι ή κέικ.

Μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρια ή σε πυρέξ ή σαν τούρτα όπως στη φωτόΑ

Από τη λευκή κρέμα θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή,αν την κάνουμε σαν τάρτα όπως εγώ στη φωτό, την υπόλοιπη θα την ανακατέψουμε με πραλίνα αμυγδάλου σπασμένη σαν αυτή που βάλαμε στη βάση και μετά στη κατάψυξη και θα έχουμε ένα ωραιότατο παγωτό , όταν παγώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μπορούμε φυσικά να καλύψουμε και ολόκληρη τη τούρτα με τη λευκή και κρύα κρέμα, οπότε και θα την πάρει όλη τη δόση.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-moys-sokolata-fraoyla.html

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *