Τούρτα σοκολάτας με γέμιση φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα ιδιαίτερο κέικ-τούρτα από την Αμερική!

Οι Αμερικάνοι λατρεύουν το φυστικοβούτυρο! Σε κάθε αμερικάνικη κουζίνα, το φυστικοβούτυρο έχει την θέση του. Στο πρωινό, στο σνακ, στην ζαχαροπλαστική ή στην μαγειρική τους, έχει πρωταρχική θέση στις προτιμήσεις τους.

Οι λάτρεις του φυστικοβούτυρου θα λατρέψουν αυτή την τούρτα! Πέρα όμως από τις γευστικές προτιμήσεις, ας μην ξεχνάμε πως το φυστικοβούτυρο είναι πολύ υγιεινό! Πλούσιο σε βιταμίνες, υγιεινά λιπαρά, πρωτεϊνες, αντιγηραντικές ουσίες!

Η ιδιαίτερη, ελαφρώς αλμυρή, γεύση του φυστικοβούτυρου, ενώνεται αρμονικά με την γλυκιά και φρουτένια γεύση της μαρμελάδας.
Ένα υπέροχο, ιδιαίτερο κέικ με ιδιαίτερες γεύσεις τόσο ξεχωριστές! Σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα! Το αποτέλεσμα; Μια πρωτότυπη τούρτα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Υλικά για το παντεσπάνι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπα κακάο
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια (ή 1 σε σκόνη)
  • 1 κούπα καυτό νερό
Υλικά για το γλάσο:
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 1/3 κούπας άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 80 γρ. Κουβερτούρα 70-72% κακάο (λιωμένη και όχι ζεστή)
  • βανίλια
Υλικά για την γέμιση:
  • 1/2 κούπα Φυστικοβούτυρο (smooth)
  • 1/2 κούπα μαρμελάδα (της επιλογής σας εγώ έβαλα μαρμελάδα σμέουρα)
Εκτέλεση για το κέικ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε και τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο 2 στρόγγυλων ταψιών 20-22 εκ.
2.  Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το λάδι. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα (περίπου 2 λεπτά). Έπειτα ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
3. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν και έπειτα τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Εκτέλεση για το γλάσο: 
1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Συναρμολόγηση:
1. Αφού έχει κρυώσει εντελώς το κέικ, τοποθετούμε το ένα σε μια βάση τούρτας ή σε μια πιατέλα. Απλώνουμε με μια σπάτουλα το φυστικοβούτυρο ομοιόμορφα και μετά απλώνουμε την μαρμελάδα. Τοποθετούμε το άλλο κέικ και γλασάρουμε με το γλάσο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή επιτυχία!!!

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *