Τούρτα σοκολάτας με κρέμα κάστανου, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Υλικά
- 500γρ. κρέμα κάστανου
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη + 20γρ. για τη φόρμα
- 6 αβγά
- 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
Για το γλάσο
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη μαλακωμένη
- 2 κουτ. σούπας ρούμι (προαιρετικό)
Για γαρνίρισμα
- μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα της αμυγδαλόψιχας. Λιώνετε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα κάστανου και την πούδρα αμυγδάλου.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε ανακατεύοντας κυκλικά, με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 23εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
Ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στην τριμμένη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το ρούμι.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Περιχύνετε την επιφάνεια του γλυκού με το γλάσο και στολίζετε με τα μαρόν γλασέ και καρούλια σοκολάτας.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Elena Jeffrey
Tips
Κρέμα κάστανο (μαρμελάδα κάστανο) θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ.
Πριν αλέσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα, καλό είναι να τα στεγνώσετε σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά απλωμένα σε λαδόκολλα.
Αφήστε μια απάντηση