Τούρτα θόλος, κρέμα μπανάνα από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φανταστική και εμφανίσιμη τούρτα σε σχήμα θόλου, με κρέμα μπανάνας. Με σοκολατένιο κέικ, μαρμελάδα βερίκοκο, ολόκληρες μπανάνες, και κρέμα μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας. Τέλος επικαλυμμένη με ψίχουλα από κέικ σοκολάτας.

Η συνταγή είναι λίγο παραλλαγμένη για πιο εύκολη στα υλικά, και πιο απολαυστική, και μεταφρασμένη από μένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.

 

 

 

Υλικά:
Για το κέικ σοκολάτας:
175 γρμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρμ. αλεύρι

150 γρμ. ζάχαρη άχνη
25 γρμ. σκόνη κακάο
3 αυγά, χωριστά ασπράδια-κρόκοι
3 κουτ. σ. γάλα
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
3 κουτ. σ. ρούμι
μια πρέζα αλάτιΥπόστρωμα:
3 κουτ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για την κρέμα μπανάνα: 
5 μεγάλες μπανάνες
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σαντιγί
100 γρμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
6 γρμ. φύλλα ζελατίνης
3 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια
100 γρμ. σταγόνες κουβερτούρα
χυμό ενός λεμονιού

Για την διακόσμηση: 
Φράουλες, φέτες μπανάνας, κ.λ.π.

Εκτέλεση συνταγής:

Κέικ σοκολάτας: 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. βαθμούς
Βουτυρώστε τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας 24 εκ. και στρώνουμεε στη βάση χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, 100 γρμ. από την ζάχαρη άχνη, και την βανίλια να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το γάλα. Κατεβάζουμε από το μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και το προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μαρίζ.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα 50 γρμ. ζάχαρη άχνη, σε μαρέγκα.
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα, και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα, και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, που πρέπει να βγει στεγνή. Αφήνουμε το να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, και το κόβουμε οριζοντίως σε δύο φέτες 1,5 έως 2 εκ. Θρυμματίζουμε την μια φέτα σε ψίχουλα.
Τοποθετούμε την φέτα σε δίσκο, και την αλείφουμε με την μαρμελάδα.

Κρέμα μπανάνας: 
Μουσκεύουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε τα 100 γρμ. κρέμα γάλακτος, και διαλύουμε σε αυτήν τη ζελατίνη, αφού την στραγγίξουμε πολύ καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε τα 400 γρμ. κρέμα γάλακτος, με τη βανίλια, και την ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί.
Κόβουμε την μια μπανάνα σε κομματάκια.
Προσθέτουμε διαδοχικά την κρέμα-ζελατίνη, στην σαντιγί, και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ.
Προσθέτουμε την τεμαχισμένη μπανάνα, ανακατεύουμε λίγο, και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.
Τοποθετούμε για μισή ώρα περίπου, στο ψυγείο να σφίξει λίγο η κρέμα.

Ολοκλήρωση:
Κόβουμε στη μέση τις υπόλοιπες μπανάνες, και μετά τις σχίζουμε στα δύο. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, και κατόπιν τις απλώνουμε επάνω στο κέικ.
Απλώνουμε την κρέμα μπανάνα επάνω στο κέικ, σε σχήμα θόλου.
Πασπαλίζουμε μια πολύ λεπτή στρώση ψίχουλα κέικ επάνω στην κρέμα, και πιέζουμε πολύ ελαφρά με την παλάμη μας να κολλήσουν.
Τέλος πασπαλίζουμε καλά όλο το γλυκό με τα ψίχουλα κέικ, και πιέζουμε λίγο να στρώσουν και να κάτσουν ομοιόμορφα, ολοκληρώνοντας το σφαιρικό σχήμα.
Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει, για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Διακοσμούμε με φέτες μπανάνας ραντισμένες με λεμόνι, ή με φράουλες, σοκολάτα, ή με ότι άλλο θέλουμε..

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3976.html

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *