Ζελέ με πολτό από μπανάνα, μήλα και χυμό πορτοκαλιού με μόνο 87 θερμίδες απο τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Ιστορίες” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνταγή ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Η συνταγή αυτή με 87 θερμίδες ανά μερίδα αποτελεί καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να ελαττώσουμε τη ζάχαρη αυξάνοντας το ποσοστό των φρούτων στην καθημερινή διατροφή μας.

Υλικά
1 μπανάνα (περίπου 100 γρ. καθαρό βάρος)
χυμός από 1 λεμόνι
2 μήλα
100 γρ. μέλι
200 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (3 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους)

Μερίδες 8
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 2 ώρες

Διαδικασία Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης βυθίζοντάς τα για λίγο σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες, τις οποίες ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού μέσα σε ένα μπολ, για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια, κόβουμε τη σάρκα τους σε κυβάκια και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσθέτουμε την μπανάνα μαζί με το χυμό λεμονιού, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Πολτοποιούμε πολύ καλά. Βάζουμε το 1/3 του πολτού σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, ελαφρώς στυμμένα, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα έως ότου διαλυθούν.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε 8 ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως ότου σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ. Προαιρετικά σερβίρουμε με 1 κουταλιά άπαχο γιαούρτι.

Διατροφικό σχόλιο Επιδόρπιο πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C, καθώς καλύπτει το 35% των ημερήσιων αναγκών της συγκεκριμένης βιταμίνης. Μπορεί να προσδίδει απλά σάκχαρα (από τη φρουκτόζη των φρούτων και το μέλι) αλλά είναι μη κατεργασμένα.

http://www.glykesistories.gr/sintages/3254/Zele-me-poltopoiimena-frouta

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *