Chocolate banoffee pie, από την Αλίκη και το “Μυρωδιές και Νοστιμιές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για την βάση

250 γρ. μπισκότα Digestive 
125 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
1 φακελάκι βανίλια

Για την κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα 
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. Μαύρη ζάχαρη (dark brown soft sugar)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2-3 μπανάνες 
400 ml. κρέμα γάλακτος
Περίπου 150 γρ. άσπρη σοκολάτα για την διακόσμηση

Προετοιμασία


Προετοιμάζετε μία φόρμα με διάμετρο 20 εκ.

Για την βάση

Λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε μαζί με τα αλεσμένα μπισκότα, το κακάο και την βανίλια. Απλώνετε το μείγμα στην φόρμα και στο περίγυρο σε ύψος περίπου 5-6 εκατοστών. Αφήνετε την βάση να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα με διπλό πάτο λιώνετε το βούτυρο με την άσπρη και την μαύρη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά. Ανακατώνετε το μείγμα μέχρι να λιώσει η και γίνει λείο. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά ανακατώνοντας απαλά. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το ζαχαρούχο γάλα θέλει πολύ προσοχή και αν δεν έχετε το κατάλληλο σκεύος να το βράσετε στον ατμό για περίπου 15 λεπτά. Όταν βράσει το μείγμα το αφαιρείτε  από την φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και το ανακατώνετε για να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει. 

Στην βάση τοποθετείτε τις μπανάνες, απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω βάζετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://mirodieskainostimies.blogspot.gr/2014/05/chocolate-banoffee-pie.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *