Γλυκό ψυγείου με μπανάνα (στα γρήγορα) από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι κι αυτές οι φορές που καθόμαστε στην κουζίνα , κάτι θέλουμε να δημιουργήσουμε…όμως  πολύ όρεξη δεν έχουμε…γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να ανοίξουμε φύλλο για πίτα , να φτιάξουμε και έναν μπακλαβά , να ψήσουμε και δυο δόσεις κουλούρια , να τηγανίσουμε και λουκουμάδες και να ψήσουμε κι ένα κέικ…Είναι αυτές οι φορές που καθόμαστε μπροστά στα ντουλάπια και στο ψυγείο και κοιτάζουμε τι υλικά διαθέτουμε μήπως και μας έρθει η έμπνευση…Έτσι κι εγώ τις προάλλες με λίγο γάλα , μπισκότα , δυο ώριμες μπανάνες και λίγη σαντιγύ έφτιαξα ένα γλυκό ψυγείου που πήρε τελικά τα εύσχημα απ’ όλους όσους το δοκίμασαν ..

glyko cygeioy banana1
Υλικά :

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπέρ (ολικής άλεσης)
100 γρ. μαργαρίνη ζεσταμένη για να λιώσει (όχι να κάψει)
2 κ.σ. τρούφα
2 μικρές , ώριμες μπανάνες (ή μια μεγάλη) κομμένες σε ροδέλες
1 δόση κρέμα  ζαχαροπλαστικής (βλ.συνταγή στο τέλος) 
1 μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni (σε σκόνη) + 100 ml φρέσκο γάλα για την παρασκευή της
Λίγη ακόμα τρούφα και λίγα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα

glyko cygeioy banana2
glyko cygeioy banana3
glyko cygeioy banana4
glyko cygeioy banana5
glyko cygeioy banana6
glyko cygeioy banana7
glyko cygeioy banana8
glyko cygeioy banana9
glyko cygeioy banana10

Εκτέλεση :
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε με διαρκή ροή τη λιωμένη μαργαρίνη ενώ δουλεύει το μπλέντερ ώστε να αναμιχθούν καλά και να έχουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο . Το αδειάζουμε σε μικρό , στρογγυλό πυρέξ (20 εκ.) και το  απλώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την  τρούφα . Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί . Όταν κρυώσει αρκετά , την αδειάζουμε πάνω στη στρώση των μπισκότων . Σκορπίζουμε τότε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και τις μισοβυθίζουμε μέσα σ’ αυτή . Χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη garni με το φρέσκο γάλα μέχρι να σχηματιστεί αφράτη , ελαφριά σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα με τις μπανάνες . Γαρνίρουμε με λίγη ακόμα τρούφα , τριμμένα μπισκότα ή ο,τι άλλο προτιμάμε και παγώνουμε στο ψυγείο . Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Είναι πεντανόστιμο , δροσερό και ελαφρύ !
Λίγα λόγια ακόμα :
-Η συγκεκριμένη δόση είναι , μικρή , οικογενειακή . Φυσικά και μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δόση των υλικών αν το επιθυμούμε .
-Αν τεμπελιάσουμε ακόμα περισσότερο  , μπορούμε στη θέση της κρέμας ζαχαροπλαστικής  να βάλουμε ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
-Το μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni είναι των 50 γρ. και το ανακάλυψα πρόσφατα . Εξυπηρετεί για τις φορές εκείνες που θέλουμε μια μικρή ποσότητα σαντιγύ (καλή ώρα όπως μ’ αυτό το γλυκάκι) ή για λίγο γαρνίρισμα σε άλλα γλυκά καθώς η συνηθισμένη συσκευασία φτάνει και περισσεύει για μια ολόκληρη τούρτα…
-Αντί για ολόκληρο γλυκό μπορούμε να μοιράσουμε τα υλικά εναλλάξ  σε στρώσεις  , σε  ποτήρια του ουίσκι και να σχηματίσουμε ατομικά γλυκάκια.

Καλή επιτυχία !
Υ.Γ. Τελικά αυτό το γλυκό  θα έπρεπε να το έχω ονομάσει “το γλυκό της τεμπέλας”…

http://tasteoflife.com.gr/index.php/glyka-psigeioy/1295-glyko-psygeioy-me-mpanana-banana-grigoro

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Αυτή η κρέμα αποτελεί βασικό υλικό για ένα σωρό γλυκά. Είναι αγνή , νόστιμη , ελαφριά και εύκολη στην κατασκευή. Μπαίνει σαν γέμιση σε τάρτες , γλυκά ψυγείου , τούρτες , σουδάκια αλλά και σε γλυκά με φύλλο κρούστας ή ακόμα και σαν γέμιση σε κέικ ή μαφινάκια….μπορούμε ακόμα και σκέτη να την αρωματίσουμε με πολτό φρούτων , να την αναμίξουμε με ψιλοκομμένα μπισκότα ή σταγόνες σοκολάτας , να τη μοιράσουμε σε μπωλάκια και να έχουμε ένα πολύ ωραίο και απλό γλύκισμα..

krema zaharoplastikis1
Ας τη φτιάξουμε :

Υλικά :
500 ml φρέσκο γάλα
90 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ 
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
2 βανίλιες

krema zaharoplastikis2
krema zaharoplastikis3
krema zaharoplastikis4
krema zaharoplastikis5
krema zaharoplastikis6
krema zaharoplastikis7


Εκτέλεση :
-Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το κορν φλάουρ. 
-Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ενώ παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με το αλεύρι , το κορν φλάουρ , τη ζάχαρη και  τις βανίλιες. Όταν το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται παίρνουμε μια -δυο κουταλιές ( με την κουτάλα της σούπας) και τις προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών ενώ χτυπάμε με το μίξερ. Όλο αυτό το γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα , στο γάλα που ζεσταίνεται και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να δούμε ότι έχει πήξει η κρέμα μας . Αποσύρουμε αμέσως απ’ τη φωτιά , ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το σύρμα για να κρυώσει η κρέμα , και τότε τη σκέπάζουμε – σφραγίζουμε με μεμβράνη φαγητού ώστε να μη σχηματιστεί πέτσα. Ξεσκεπάζουμε όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε…
Καλή επιτυχία.

http://tasteoflife.com.gr/index.php/vasikes-syntages/1108-krema-zaxaroplastikis

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *