Roulade banoffee από τον “μοναδικό” Άκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clock

30′
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

8-10
Μερίδα/ες
Difficulty

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Υλικά για παντεσπάνι

.    25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και λίγο έξτρα για πασπάλισμα

.    75 γρ. μαύρη ζάχαρη

.    3 αυγά

.    40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

.    15 γρ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο

.    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

.    60 γρ. τριμμένο αμύγδαλο χωρίς φλούδα

 

Υλικά για τη γέμιση

.    200 γρ. κρέμα γάλακτος

.    1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

.    50 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

.    225 γρ.  dulce de leche  (Βλ.συνταγή στο τέλος)

.    2-3 ώριμες μπανάνες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

για το άλειμμα της λαδόκολλας

.    λίγο βούτυρο

.    λίγο κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

•       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

•       Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τις ζάχαρες, τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν αρκετά. Αποσύρουμε από τον κάδο του μίξερ και ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τα θρυμματισμένα αμύγδαλα.

•       Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 34x 24εκ. και μέσα τοποθετούμε λαδόκολλα την οποία έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

•       Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας το οποίο πασπαλίζουμε με ζάχαρη και πάνω του τοποθετούμε το παντεσπάνι με την πλευρά που δεν έχει λαδόκολλα. Αφαιρούμε πολύ προσεχτικά τη λαδόκολλα από το παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

•       Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα με το σύρμα και μόλις σφίξει προσθέτουμε τη βανίλια και τη σοκολάτα.Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και αφήνουμε στη άκρη. Προσεκτικά ξετυλίγουμε το παντεσπάνι και το αλείφουμε με dulce de leche.(το οποίο έχουμε ζεστάνει σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να ξαναγίνει ρευστό και να απλώνεται εύκολα)

•       Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές κάθετες φέτες και τις απλώνουμε πάνω σε αυτό. Επειτα απλώνουμε και τη σαντιγί. Κάνουμε ρολό και πασπαλίζουμε με κακάο.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/roulade-banoffee

 

Dulce de Leche

Συστατικά

1 ζαχαρούχο γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα)
  • Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
  • Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
  • Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για την ερχόμενη φορά!!!
  • Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλατος.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *