Μπανάνες ψητές με παγωτό από τον Ζαφείρη Κλωνάρη και το “Zucker my art”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το πιο εύκολο γλυκό που έχετε φτιάξει ποτέ στη ζωή σας. Με εξαιρετική γεύση και υφή, οι μπανάνες είναι ένα “καλοπροαίρετο” φρούτο απέναντι σε απολαυστικές σάλτσες καραμέλας, ζεστά μπαχαρικά και δροσερά παγωτά.

Για τη συνταγή

4 μέτριες μπανάνες, ώριμες
1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Side dish

παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Για τη σάλτσα

1/2 φλιτζάνι & 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 κουτ.γλυκ. κανέλα
1/8 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι σκούρο ρούμι
4 κουτ. σουπ. λικέρ κεράσι (εναλλακτικά μαστίχα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε σε μια επιφάνεια εργασίας κάθε μπανάνα στη μέση κατά μήκος και αφήνετε τη φλούδα τους (θα τις βοηθήσει να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο). Αλείφετε τις κομμένες πλευρές με το λιωμένο βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου.

2.Ψήνετε τις μπανάνες από την κομμένη επίπεδη πλευρά σε τηγάνι-γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά, για 2-3΄, χωρίς να τις γυρίζετε και μέχρι να ζεσταθούν καλά αλλά να μην είναι πολύ μαλακές. Τις αφαιρείτε από τη σχάρα. Καθαρίζετε τις μπανάνες από τις φλούδες και τις κόβετε σε τέταρτα και τις αφήνετε στην άκρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3. Για την σάλτσα: βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά , να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να βράσει, περίπου για 2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το λικέρ ,το ρούμι και τις κομμένες μπανάνες. Αφήνετε το υγρό να ζεσταθεί για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια με προσοχή ανάβετε το ρούμι με ένα μακρύ σπίρτο ή αναπτήρα πολλαπλών χρήσεων. Αφήνετε τις φλόγες να σβήσουν μόνες τους και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ή μέχρι οι μπανάνες να μαλακώσουν λίγο.

4. Βάζετε με το κουτάλι λίγο από το μείγμα με τις μπανάνες πάνω από το παγωτό και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει το μοσχοκάρυδο , μπορείτε να το αφαιρέσετε και να προσθέσετε αντί για αυτό λίγο τζίντζερ.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/ZAXsugART/photos/a.361004717347845.84490.360996024015381/627802240668090/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *