Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα από την Margo και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα αρωματικό, δροσερό και γρήγορο γλυκό με υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι μας.

 

Φτιάχνει

1 μεγάλο δοχείο

Υλικά

  • 1 κομπόστα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • Μπισκότα πτι-μπερ

Για το ζελέ:

  • 3 ποτήρια νερού νερό
  • 1 ποτήρι νερού σιρόπι από την κομπόστα
  • 2 συσκευασίες ζελέ Φράουλα

Για την κρέμα:

  • 6 ½ κούπες γάλα φρέσκο
  • 14 κοφτές κουτ. σ. Άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
  • 12 κοφτές κουτ. σ. ζάχαρη
  • 1 δοχείο ψυγείου παραλληλόγραμμο με καπάκι

 

Οδηγίες

 

  • Σουρώνουμε καλά την κομπόστα από το υπόλοιπο σιρόπι και κρατάμε χωριστά το φρούτο από το σιρόπι.
  • Από το σιρόπι που κρατήσαμε ξεχωρίζουμε 1 ποτήρι νερού σιρόπι (το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο ζελέ) και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας πρώτα, το οποίο θέλει λίγη ώρα να κρυώσει ελαφρά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό να βράσει. Όταν πάρει βράση, διαλύουμε μέσα τις 2 συσκευασίες ζελέ ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ποτήρι νερού κρύο νερό και το 1 ποτήρι νερού σιρόπι που είχαμε κρατήσει νωρίτερα και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε το ζελέ από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα βανίλιας: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 5 ½ κούπες γάλα και αφήνουμε να βράσουν. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κούπα γάλα που κρατήσαμε, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και με το σύρμα τα διαλύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μπολ ανακατεύοντας με το σύρμα και ξανά πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας να πάρει μια βράση ακόμη. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Στο σιρόπι που έχουμε στο μπολ, βουτάμε γρήγορα και στραγγίζουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του δοχείου μας. Στα τελειώματα βάζουμε μικρότερα κομματάκια μπισκότου (κόβοντας ανάλογα τις άκρες του μπισκότου) μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε όλο το δοχείο μας στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα για 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε με προσοχή και απαλά στην επιφάνεια της κρέμας τα μισά βερίκοκα ή ροδάκινα της κομπόστας.
  • Με την κουτάλα της σούπας ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά με ροή πάνω από το κάθε φρούτο γιατί εάν το ρίξουμε με δύναμη ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο επάνω στην κρέμα θα γίνει ρωγμή και θα περάσει το ζελέ ανάμεσα στην κρέμα και κάτω από όλο το γλυκό με αποτέλεσμα να χαλάσουν οι στρώσεις και η εμφάνισή του.
  • Τοποθετούμε προσεχτικά και με απαλές κινήσεις στο ψυγείο, κλείνουμε με το καπάκι του δοχείου και αφήνουμε για μερικές ώρες να σφίξει το γλυκό.
  • Προσέχουμε να μην ανοιγοκλείνουμε με δύναμη και συχνά το ψυγείο γιατί υπάρχει πιθανότητα να κάνει το γλυκό ρωγμές και να ανακατευτούν οι στρώσεις.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Μπορούμε να κάνουμε ό,τι άλλο συνδυασμό επιθυμούμε σε είδος φρούτου και σε γεύση ζελέ.
  • Μπορούμε αντί για κομπόστα, να βάλουμε φρέσκα φρούτα, κεράσια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, ακόμη και κομματάκια καρπούζι και πεπόνι.
  • Μπορούμε επίσης να βράσουμε με ζάχαρη τα φρέσκα φρούτα για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και μετά να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Η προσθήκη του ζελέ πάνω από τα φρούτα, μπορεί να γίνει πιο εύκολα και ακίνδυνα χωρίς να μετακινήσουμε το δοχείο, εάν τοποθετήσουμε εξαρχής το δοχείο μας μέσα στο ψυγείο και με την κουτάλα προσθέσουμε εκεί σιγά σιγά, και πάντα πάνω από το φρούτο, το ζελέ.
  • Καλύτερα είναι να φτιάξουμε το γλυκό σε ώρες που δεν ανοιγοκλείνουμε συχνά το ψυγείο, π.χ. αργά το βράδυ για να αποφύγουμε το ταρακούνημα.

 

Η συνταγή  φτιάχτηκε από την Αλεξάντρα εδώ.

Σχόλια

Βαθμολογήστε και σχολιάστε αυτή τη συνταγή

Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009

Πάντα θα με εντυπωσιάζει η ακρίβεια της παρουσίασης των συνταγών σου. Είναι απλή η συνταγή, αλλά έχει και αυτή τα δικά της κόλπα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009

ναι και εμφανισημη,και δροσερη
νασε καλλα

Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009

Αυτό το γλυκό είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!
Εγω το φτιάχνω με φρυγανιές αλλά θα το δοκιμάσω και με πτι-μπερ.Μπράβο Margo

Σχόλιο από Kate , Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009

Μια ερώτηση μόνο. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άνθος αραβοσιτου στιγμής?
Οπότε δεν χρειάζεται βράσιμο η κρέμα.

Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2009

Kate με άνθος αραβοσίτου στιγμής δεν το έχω κάνει ποτέ. Πιθανόν η κρέμα στιγμής να έχει λίγο διαφορετική υφή και γεύση. Δοκίμασε και τις δύο εκδοχές και πες μας τη διαφορά, εάν υπάρχει.

Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009

Είναι προτιμότερο με την κρέμα που χρειάζεται βράσιμο, μοιάζει πιο πολύ με αυτήν της ζαχαροπλαστικής.

Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009

Μargo μου όπως στο είπα και στο προηγούμενο σχόλιο μου το γλυκο αυτό είναι τέλειο,εχθές το έφτιαξα και με πτι μπερ το ίδιο καταπληκτικό ,η μόνη διαφορά μας είναι οτι εμένα στα ζελέ μ’αρέσει η γεύση του βερίκοκου.Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!

Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011

Απλά τέλειο Μάργκο!!!!!

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/glyko-psygeioy-me-zele-kai-froyta.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *