Cheesecake Με Καραμελωμένο Ανανά από την Ελένη Ψυχούλη , τον Ανδρέα Λαγό και το pirouni.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο καραμελλωμένος ανανάς μυρίζει καραμέλλα, καμμένη ζάχαρη, βούτυρο, εξωτικά νησιά. Ταιριάζει υπέροχα με τη λευκή, βελούδινη κρέμα του τσιζ-κέικ, η σοκολάτα των μπισκότων δίνει τη δικιά της ένταση και το άρωμα και όλα μαζί φτιάχνουν ένα υπέροχο γλυκό που ταιριάζει ιδιαίτερα μετά από ένα γεύμα με ψάρι ή θαλασσινά. Από τον Ανδρέα Λαγό.

Υλικά για 8 άτομα

200 γρ. σοκολατένια μπισκότα

1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

λίγο αλάτι

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. γιαούρτι

2 αβγά

1 κρόκο αβγού

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Για τον ανανά

16 φέτες ανανά κονσέρβα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

150 γρ. καστανή ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Στο μούλτι, πολτοποιούμε όλα τα υλικά της βάσης.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και με τα χέρια μας απλώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο στη βάση. Αφήνουμε για λίγο τη φόρμα στο ψυγείο.

Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας, μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.

Για τον ανανά, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν μια αραιή καραμέλλα.

Απλώνουμε τις φέτες του ανανά στο τηγάνι και κουνάμε για 2 λεπτά, μέχρι να καλυφθεί ο ανανάς από την καραμέλλα.

Ψιλοκόβουμε τις 6 ροδέλες και τις προσθέτουμε στην κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα βάση και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε μέσα το τσιζ-κέικ μέχρι να κρυώσει εντελώς.

http://www.pirouni.gr/2014/08/%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AC/

Καλύπτουμε την επιφάνεια με την καραμέλλα και τις υπόλοιπες φέτες ανανά και σερβίρουμε.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *