Σπιτικές μπάρες με καρύδα! Δεν χρειάζονται ούτε ψήσιμο – No bake coconut bars recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Έχω μια αγαπημένη συνήθεια τις μέρες που ανοίγει ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία και ξεκινούν οι πρώτοι καύσωνες! Για να μην πάθω κατάθλιψη που δεν είμαι στην παραλία (!) ξεκινάω τη μέρα μου βάζοντας αντηλιακό με άρωμα καρύδας. Με αυτό τον τρόπο παίρνω μια γερή “δόση” διακοπών και ηρεμώ τον… μικρό Γαβριήλ μέσα μου που θέλει να δραπετεύσει σε μια παραλία! Αυτή η μυρωδιά του αντηλιακού μου έδωσε έμπνευση και για τη σημερινή συνταγή για μπάρες με καρύδα!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι καρύδα (80g)
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου (ή 1/4 φλιτζάνι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσεις 2-3 κουταλιές του γλυκού στέβια)
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (Αυτό είναι το αγαπημένο μου προσωπικά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και το πιέζουμε με τα δάχτυλα να πάει παντού. Θέλουμε να έχει ύψος περίπου 2 εκατοστά.
- Το αφήνουμε να παγώσει και να δέσει για τουλάχιστον δύο ώρες και μετά το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε μερίδες.
Ingredients
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 1 cup shredded coconut (80g)
- 1/4 cup agave or pure maple syrup (or 1/4 cup water and 2-3 tsp stevia)
- 2 tbsp virgin coconut oil (This one is my favorite)
- 1/2 tsp pure vanilla extract
- 1/8 tsp salt
Directions
- Combine all ingredients in a food processor.
- Squish into any small container and fridge for 2 hours before trying to cut.
- Remove from container and cut in shape of bars
Serve With Love
http://coolartisan.net/2015/05/11/no-bake-coconut-bars-recipe/
Αφήστε μια απάντηση