Τούρτα με σαβαγιάρ και κρέμα ανανά από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δροσερή ελαφριά και γευστική τούρτα με κρέμα ανανά.

 

Συστατικά
  •    250 γραμμάρια σαβαγιάρ.
  •    1 κονσέρβα με φέτες ανανά των 350 γραμμαρίων.
  •    1 λίτρο γάλα φρέσκο.
  •    90 γραμμάρια κορν-φλαουρ.
  •    1/2 κούπα ζάχαρη.
  •    1 φακελάκι ζελέ ανανά.
  •    1/2 κούπα καυτό νερό.
  •    1 κουτί μόρφατ (φυτική σαντιγύ σε μεταλλικό κουτί).
  •    3 κουταλιές άχνη.
  •    1 βανίλια .
  •    3 κρόκους αυγών

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες
  1. Σε ένα πυρέξ η σε μια φόρμα στρώνουμε τα σαβαγιάρ που τα έχουμε βρέξει ελάχιστα στον χυμό της κονσέρβας του ανανά.
  2. Διαλύουμε το κορν φλαουρ στο γάλα, προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά να βράσει και να πήξει.   Μέχρι να πήξει το μείγμα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνέχεια.
  3. Διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό, το προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε.
  4. Στρώνουμε την κρέμα επάνω στα σαβαγιάρ. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο.
  5. Βάζουμε τη μόρφατ στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει.   Χτυπάμε τη μόρφατ με την άχνη και την βανίλια για 15 περίπου λεπτά.   Στρώνουμε τη σαντιγύ επάνω στην κρύα κρέμα ανανά. Γαρνίρουμε με τις φέτες ανανά και φουντούκι ψιλοκομμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για τέλειο αποτέλεσμα κάνουμε την κρέμα από το βράδυ, τη στρώνουμε επάνω στα σαβαγιάρ. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει όλη νύχτα, και την επομένη φτιάχνουμε και στρώνουμε την σαντιγύ.

Προστέθηκε από tztzeni.masterchef,eni.masterchef

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012
Συγνώμη,στα υλικά δεν αναφέρω ότι χρειαζόμαστε και 3 κρόκους.Στην εκτέλεση αναφέρονται!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
pολύ ωραία τούρτα Τζένη,εύκολη,δροσερή με ωραία γεύση!!μπράβο!!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 23 Ιούνιος 2012
Τζένη, ποιο είναι το μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 23 Ιούνιος 2012
Ηλιάννα, για το γλυκό αυτό χρησιμοποίησα ένα πυρέξ διαστάσεων 35Χ22.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 23 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ και εγω ξέχασα να βάλω τα σκουφακα σε αυτη την ωραία συνταγη!!!
Πολυ ωραια Τζενη μου !!!!!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *