Καρπουζοτηγανίτες, από το gourmed.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες:

15 περίπου

Χρόνος μαγειρέματος:

30 λεπτά

 

Με τις καρπουζοτηγανίτες οι γυναίκες αξιοποιούσαν με πολλή φαντασία το καρπούζι το οποίο, εκτός από ένα δροσερό φρούτο, γινόταν κι ένα θαυμάσιο γλύκισμα.  Από το βιβλίο  Κυκλάδων Γεύσειςτης Νικολέττας Δελατόλα – Φωσκόλου Τήνος 2006.

Συστατικά:

2 φλ. ψίχα καρπουζιού
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλ. μέλι
2 κ.σ. κανέλα για το πασπάλισμα
ελάχιστο αλάτι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες:

1. Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και το κάνουμε πολτό.

2. Βάζουμε τον πολτό σε μπολ και προσθέτουμε αλεύρι να γίνει χυλός.

3. Βάζουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε λίγες λίγες κουταλιές από το χυλό.

4. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές.

5. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, τις βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Tips

Μπορείτε να γευθείτε αυτή τη συνταγή και το χειμώνα, αν πολτοποιήσετε καρπούζι και το κρατήσετε στην κατάψυξη.

http://www.gourmed.gr/syntages/eykoles-syntages/karpoyzotiganites?tid=1604


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *