Μαργαρίτα καρπούζι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει το αγαπημένο σε όλους μεξικάνικο κοκτέιλ μαργαρίτα σε μια ιδιαίτερη εκδοχή. Μαργαρίτα καρπούζι, το τέλειο καλοκαιρινό ποτό για vegan και όχι μόνο. Δροσερό, μυρωδάτο, γευστικό.
ΤΕΜΑΧΙΑ 2-4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. καθαρισμένο καρπούζι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
120 ml τεκίλα
50 ml λικέρ καρπούζι
30 ml χυμό lime
Για το σερβίρισμα:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 lime
Κομμάτια καρπουζιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ το καρπούζι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ώστε να παγώσει.
2Αδειάζουμε μόλις παγώσει το καρπούζι σε ένα μεγάλο μπλέντερ μαζί με το χυμό lime, τη τεκίλα, το λικέρ, τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
3Αδειάζουμε σε ένα πιάτο τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα lime και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
4Παίρνουμε τα ποτήρια που θα σερβίρουμε, τα αλείφουμε στο στόμιο με λίγο lime και βουτάμε το ποτήρι στο μείγμα με τη ζάχαρη ώστε να πάει παντού.
5Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το καρπούζι και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε να παγώσει πιο γρήγορα το καρπούζι, το κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Αν επιθυμούμε πιο έντονη γεύση καρπουζιού, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο λικέρ καρπούζι.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πεπόνι γεμιστό με ζελέ καρπούζι, από την Ντίνα Νικολάου!
Κοκτέιλ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, BSc, κα...
Καρπουζόγλυκο ψυγείου από την morfat!
Mojito με ρόδι, από το koolnews.gr!
Σοκολατένιο Μαρτίνι, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Γρανίτα καρπούζι, από την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Κρήνη Κωνσταντίνου και το balancediet.gr!
Αφήστε μια απάντηση