Κέικ λεμόνι με ινδοκάρυδο από την Luise και το Radicio !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχο και πολύ εύκολο κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο. Γίνεται γρήγορα και έχει σίγουρη επιτυχία.
5.0 αστέρια από 7 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 55 λεπτά
Συνταγή για: 16 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 329 θερμίδες | Λιπαρά: 18 γρ.

Υλικά συνταγής:
Λιωμένο βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 430 γρ.
Αυγά: 4 μεγάλα
Αλεύρι: 225 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι
Χυμό λεμονιού: 60 ml
Ινδική καρύδα: 85 γρ.
Άχνη ζάχαρη: 5 κουταλιές σούπας (προαιρετικά για πασπάλισμα)

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 20Χ30 ή στρόγγυλο 28 εκ. και το στρώνετε με λαδόχαρτο ψησίματος.
2. Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, χτυπώντας τα ενσωματωθούν.
3. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μπέικιν. Το ρίχνετε στο μείγμα των αυγών, εναλλάξ με το χυμό λεμονιού. Τέλος προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα.
4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά. Το βγάζετε αφού το αφήνετε 5 λεπτά να ηρεμήσει, το βγάζετε σε σχάρα να κρυώσει. Το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Μαγειρεύτηκε στις 1 Μαρτίου 2012 από την Luise

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *