Αφράτη κρέμα τυριού με σάλτσα από φράουλες από τον Georgio Spanakis και το i-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
 250 γρ. τυρί crescenza (κρεσένζα) (ή άλλο μαλακό τυρί)
 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 75 γρ. ζάχαρη άχνη
 250 γρ. φράουλες
 1 λεμόνι (ακέρωτο-μόνο το ξύσμα)
 Υλικά για τη διακόσμηση:
 200 γρ. μούρα
 20 γρ. ζάχαρη άχνη

Προτεινόμενες μερίδες: 4
Συνολικές θερμίδες: 1928
Θερμίδες ανά μερίδα: 482


 Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και φτιάχνουμε smoothie ανακατεύοντας τα 150 γρ. από τις φράουλες με 25 γρ. ζάχαρη άχνη.

Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια, αφήνοντας μερικά πιο μεγάλα για τη διακόσμηση.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αναμειγνύουμε το τυρί crescenza (ή άλλο κρεμώδες τυρί) με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και με το σύρμα δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα του τυριού. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα του τυριού σε τέσσερα διάφανα ποτήρια, εναλλάσσοντάς το με στρώματα από ψιλοκομμένες φράουλες και το smoothie που έχουμε ετοιμάσει.

Διακοσμούμε με μούρα, τις φράουλες που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *