Biscotti με γλάσο λεμονιού από την “Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχα και πανεύκολα biscotti για τον καφέ σας και για το τσάι σας!
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
86 γρ. βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
Χυμό από 1 λεμόνι 


Για την επικάλυψη:


Για το γλάσο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση:


Στο μίξερ, ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά, μέχρι όλα σας τα υλικά να συνδυαστούν καλά.
Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί. Αλευρώστε μια επιφάνεια και πλάστε λίγο τη ζύμη σας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόψτε τη ζύμη σας σε μακρόστενα κομμάτια. Τοποθετήστε τα biscotti σας στο ταψί και ψήστε για 25 λεπτά σε θερμοκρασία 180 ο C. Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. 


Για το γλάσο: 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Χτυπήστε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε για λίγο ακόμα. Μόλις είναι έτοιμο το περιχύνετε πάνω από τα biscotti σας και έτοιμα για σερβίρισμα.

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/934539179891844/?type=1&theater

"Υπέροχα και πανεύκολα biscotti για τον καφέ σας και για το τσάι σας!<br />
Υλικά<br />
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις<br />
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη<br />
86 γρ.  βούτυρο<br />
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη<br />
2 μεγάλα αυγά<br />
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού<br />
Χυμό από 1 λεμόνι<br />
Για την επικάλυψη:<br />
Για το γλάσο<br />
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη<br />
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος<br />
Ξύσμα από 1 λεμόνι<br />
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη<br />
Εκτέλεση:<br />
Στο μίξερ, ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά, μέχρι όλα σας τα υλικά να συνδυαστούν καλά.<br />
Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί. Αλευρώστε μια επιφάνεια και πλάστε λίγο τη ζύμη σας. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόψτε τη ζύμη σας σε μακρόστενα κομμάτια. Τοποθετήστε τα biscotti σας στο ταψί και ψήστε για 25 λεπτά σε θερμοκρασία 180 ο C. Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.<br />
Για το γλάσο:<br />
Χτυπήστε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε για λίγο ακόμα. Μόλις είναι έτοιμο το περιχύνετε πάνω από τα biscotti σας  και έτοιμα για σερβίρισμα."
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *