Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ μους λεμόνι και φράουλες από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πανεύκολο γλυκό, ελαφρύ και δροσερό, με βάση μπισκότα σαβαγιάρ και μους λεμόνι που θα φτιάξετε πανεύκολα και θα σερβίρετε μαζί με φρέσκιες φράουλες και μαρμελάδα λεμόνι.

Υλικά για 8-10 άτομα

Για τη βάση

  • 300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ έτοιμα του εμπορίου
  • λίγο σιρόπι λεμονιού κρύο (1 φλιτζάνι νερό βρασμένο με τη ζάχαρη και χυμό από ένα λεμόνι για 5 λεπτά)

Για τη μους

  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 150ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

Για τη διακόσμηση

  • λίγο μαρμελάδα λεμόνι
  • Μερικές φράουλες

 Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος (καλά παγωμένη από το ψυγείο) για 7-10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα.
  3. Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
  4. Στρώνετε τα σαβαγιάρ στον πάτο του ταψιού και τα βρέξετε λίγο με το σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  5. Απλώνετε από πάνω τη μους λεμονιού και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.
  6. Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας το με κομματάκια από φρέσκες φράουλες και λίγη μαρμελάδα λεμόνι.

Tip:

Εκτός από μαρμελάδα λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φράουλα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2014/04/glyko-psigiou-me-savajar-mousse-lemoniou-kai-fraoules/#more-2566


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *