Κέϊκ και γλάσο με λεμόνι από την Αρετή Βαρδάκα και το Bon appetit !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το πιό απλό κέϊκ, χωρίς μίξερ και ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

ΥΛΙΚΑ:

50 γρμ. ( μόνο ) βούτυρο λειωμένο

3 αυγά

175 γρμ. ζάχαρη ( 3/4 της κούπας)

75 γρμ. κρέμα γάλακτος

1 κούπα αλεύρι ( 140 γρμ.)

1 κ.γ. μπέϊκιν

ξύσμα ενός λεμονιού

1 κ.σ. ρούμι, ή άλλο ποτό ή και καθόλου αν δεν το θέλετε

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

100 γρμ. ζάχαρη άχνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

χυμό απο 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χρειαζόμαστε ένα μπολ και ένα αναδευτήρα. Ρίχνουμε στο μπολ τα αυγά, την ζάχαρη και τα κτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πάντα καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ( οι αλουμίνιες της sanitas είναι ότι πρέπει, δεν θέλουν και βουτύρωμα ). Ψήνουμε στους 175′ για 45′

Φτιάχνουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέϊκ όσο είναι ζεστό.

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=329416143875108&set=a.217269308423126.1073741828.198898216926902&type=1&theater

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *