Τάρτα λεμονιού από το Cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 1 δόση μπριζέ ζύμη για τάρτα
  • 160 ml χυμό λεμόνι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια
  • Αριθμός ατόμων
  • 8 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμους C.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας και την τοποθετούμε σε ένα ταψί.Ψήνουμε την ζύμη της τάρτας για 30 λεπτά περίπου στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.Βγάζουμε τη ζύμη απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τη συνταγή για να φτιάξουμε τη δική μας ζύμη για τάρτα μπορούμε να τη βρούμε στο τέλος.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη,χτυπάμε τα υλικά μέχρι να αναμιχθούν.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Περιχύνουμε την κρέμα στην ζύμη της τάρτας και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε την τάρτα απο το φούρνο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις κρυώσει η τάρτα την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού αν θέλουμε.

Ζύμη μπριζέ για τάρτες

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Βιτάμ soft παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι (20γρ.)
  • 1 αυγό ή 2 κρόκοι
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 20 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε το Βιτάμ και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια τριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Αν δυσκολευόμαστε, προσθέτουμε 2 κ.σ. παγωμένο νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε
μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλουμε, όπως είναι τυλιγμένη, την
ανοίγουμε σε φύλλο με το χοντρό πλάστη. Βιταμώνουμε την ταρτιέρα, ξεκολλάμε τη μία πλευρά της μεμβράνης και αφήνοντας την επάνω
πλευρά της μεμβράνης την απλώνουμε στην ταρτιέρα.

Πολύ εύκολα επίσης μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα. Βιταμώνουμε την ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση και με τα δάχτυλά
μας την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τοιχώματα.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια προτού απλώσουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση.

Aν κάνουμε γλυκιά τάρτα, προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 βανίλια για άρωμα ή λίγο ξύσμα λεμονιού

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/pites-tartes-pitses/zumes/zumh-mprize-gia-tartes

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/pites-tartes-pitses/tarta-lemoniou

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *