Τάρτα λεμονιού με μαρέγκα από τον Γιώργο Μάντζο και το “Αρτοποιεία & Συνταγές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μπισκότα κανέλας
125 γρ. βούτυρο
2 λεμόνια χυμό και το ξυσμα
3 αυγά διαχωρίζονται σε κρόκο και ασπραδια
100 γρ. ζάχαρη αχνη
2 κ.σ. επιπλέον ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Στην κατσαρόλα, αναμείξτε με σύρμα, το χυμο, το ξυσμα λεμονιου,
τα 100 γρ. ζάχαρη αχνη, το κορν φλάουρ και τους κροκους σε
μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
3. Για την βάση θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το
λιωμένο βούτυρο και φτιαχνουμε την βαση.
4.Ριχνουμε το μείγμα λεμονιού λεμονιου πανω στην βαση
απο τα μπισκοτα.
5.Χτυπαμε τα ασπραδια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
και συνεχίζουμε το χτύπημα. Απλώστε πάνω από την κρέμα η
δημιουργιστε με σακουλα μυτες.
6.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι μαρεγκα
εγινε τραγανή. Αφου ψηθει καιμε με φλογιστρο τις μυτες μαρεγκα.
Ειναι καλή ιδέα το πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.

 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

 

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=557897880921410&set=a.449188475125685.101377.355789504465583&type=1&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *