Υπέροχα ταρτάκια λεμονιού από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για εύκολα και νοστιμότατα ταρτάκια λεμονιού. Ένα ιδανικό, δροσερό, ανάλαφρο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις ώρες.

 Μερίδες: 12

 Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα σε σκόνη
  • 6 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
  • 3 αβγά 
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 3  κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. βανίλια

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά 12  φορμάκια [μεταλλικά ή χάρτινα] του cupcake.

  2. Θρυμματίστε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi, λιώστε το βιτάμ και ανακατέψτε τα καλά. Μοιράζετε το μείγμα στα 12 φορμάκια και πατήστε τα ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα να δημιουργήσετε ταρτάκια. Ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως. 

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  3. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τους κρόκους και το χυμό λεμονιού σε ένα μεταλικό μπόλ και το βάζετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς για 4-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Μόλις αρχίσει να πήζει το κατεβάζετε από τη φωτιά και το ανακατεύετε για 1/2 λεπτό ακόμα. Αν το μείγμα σταθεροποιείται ελαφρά μην ανησυχήσετε. Θα εξομαλυνθεί στο επομενο βήμα. Ανακατεύετε καλά το ζαχαρούχο γάλα με το ξύσμα λεμονιού.

  4. Ανακατέψτε καλά το ζαχαρούχο γάλα με το ξύσμα το προσθέτετε σταδιακά, ανακατεύοντας, στο μείγμα αβγών και μόλις ενσωματωθεί καλά το μοιράζετε μέσα στα ψημένα ταρτάκια. Βάζετε τα ταρτάκια στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα.

  5. Χτυπάτε, με το μίξερ χειρός στην υψηλή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Με κορνέ ή αν δεν έχετε με ένα κ.γ. μοιράζετε τη σαντιγί πάνω στα ταρτάκια και σερβίρετε, γαρνίροντας κάθε ταρτάκι με μια πολύ λεπτή φέτα λεμονιού σε σχήμα μισοφέγγαρου.

 

ψυγείου ταρτάκια Τάρτα συνταγές λεμονιού λεμόνι επιδόρπια γλυκά

  Πηγή: http://onehungrymama.com/2011/02/mini-frozen-lemon-tarts-recipe/#sthash.1eNA9Poj.dpuf

https://www.sintayes.gr/syntages/iperocha-tartakia-lemoniou/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *