Μαρμελάδα κεράσι από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια μαρμελάδα σκέτη γλύκα!

 

Υλικά

1 ½  κιλό κεράσια, χωρίς κουκούτσια
1 κιλό ζάχαρη καστανή
150ml ρούμι μαύρο

Διαδικασία

1. Πλύνετε τα κεράσια και αφαιρέστε τα κοτσάνια τους. Με μια φουρκέτα βγάλτε και τα κουκούτσια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποπυρηνωτή αν έχετε) πάνω από ένα μπολ για να κρατήσετε και τα υγρά τους που θα τα χρειαστείτε για την μαρμελάδα. Βάλτε τα κεράσια σε ένα μπολ και πατήστε τα με ένα πιρούνι να λιώσουν ή λιώστε τα στο μούλτι.

2. Βάλτε τα κεράσια σε μια φαρδιά κατσαρόλα και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέστε την ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέστε και το ρούμι. Αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20′ ανακατεύοντας συχνά, με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει βγάλτε σε ένα πιατάκι μια κουταλιά της σούπας και αφήστε τη να κρυώσει για να δείτε πόσο δεμένη είναι (οι μαρμελάδες όταν είναι ζεστές δεν φαίνεται πόσο δεμένες είναι). Αφήστε τη μαρμελάδα στην άκρη για 8 ώρες και ξαναβράστε τη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3. Πλύνετε καλά με νερό και σαπούνι τα βάζα που θα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετήστε τα με την ανάποδη πλευρά σε ένα ταψί και βάλτε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 100οC για περίπου 30′ στον αέρα για να αποστειρωθούν.

4. Βγάλτε τα βάζα από το φούρνο, γεμίστε τα αμέσως με τη ζεστή μαρμελάδα και κλείστε τα καλά. Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Μπορείτε να διατηρήσετε τη μαρμελάδα για αρκετούς μήνες εκτός ψυγείου.

http://www.thinkdrops.gr/2014/07/03/marmelada-kerasi/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *